PERSBERICHT

PERSBERICHT: INretail: Haal Nederland van de pauzestand

9 januari 2022

INretail roept het kabinet op Nederland van de pauzestand te halen. Het land wil weer op een normale manier verder. Maandag biedt zij haar plan daarvoor aan het kabinet aan. Dat nu ook burgemeesters in de bres springen voor hun lokale ondernemers en inwoners en het kabinet bestoken met brieven om te heropenen, is een belangrijk signaal. 

Het draagvlak in de samenleving is er om terug te gaan naar een normaler leven met open winkels. De mensen willen op een veilige manier de handrem eraf en ‘hun ding’ weer doen. Het massale bezoeken van onze buurlanden om daar te winkelen maakt dat duidelijk.

Via het maximeren van het aantal mensen in winkels, afstand bewaren, het mondkapje en de gebruikelijke hygiënemaatregelen kunnen 56.000 winkels in Nederland weer veilig open. Het is een aanpak die tegelijk ook een oplossing is voor de lange termijn en voorkomt dat we van lockdown naar lockdown gaan. Dat is belangrijk, want corona blijft voorlopig nog rondwaren en de mensen willen hun normale leven terug.

Het systeem dat INretail voorstelt functioneert goed en eenvoudig, want als de situatie daar om vraagt kan geschoven worden met het maximum aantal bezoekers. Op deze manier wordt het onderdeel van de corona aanpak, is paniek bij toenemende besmettingen onnodig..  

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.