Persbericht

PERSBERICHT: INretail: kabinet moet waken voor blinde paniek

18 december 2021

In plaats van de samenleving volledig op slot zetten moet het kabinet kiezen voor intelligentere maatregelen in haar corona-aanpak. Dan kan de maatschappij blijven doordraaien vindt INretail. “Dit  zijn de allerbelangrijkste weken van het jaar voor winkels. Het draagvlak in de retail voor de maatregelen die rondgaan is nihil.  INretail roept het kabinet met klem op de rust te bewaren, duidelijkheid te verschaffen en leiderschap te tonen.

Volg Europese aanpak

Neem een voorbeeld aan Europese landen, vindt INretail. Die nemen gefaseerde maatregelen en boosteren dag en nacht. “Het is beschamend als onnodige maatregelen worden afgekondigd die ondernemers opnieuw een gigantische klap geven, vindt INretail. “Straks gaat iedereen in België en Duitsland winkelen, waar alles gewoon open is.”

Géén besmettingbron

INretail pleit voor een intelligente aanpak want winkels zijn al bijna twee jaar geen besmettingsbron tijdens deze coronacrisis en eerder hanteerde het kabinet een functionerend beleid van verschillende risiconiveaus. Daarbij was winkelsluiting een extra verzwaarde maatregel bovenop het niveau ‘zeer ernstig risico’ en werden eerst andere maatregelen van kracht. De huidige maatregelen leiden bovendien al tot veel minder bewegingen in winkelgebieden, blijkt uit de grote stedenmonitor van INretail.

Het is ook de vraag hoe de overheid de drukte bij essentiële winkels gaat organiseren want daar kan extra toestroom verwacht worden. Het online koopkanaal is geen alternatief, want deze is nu al overbelast.

Chaos en weerstand

De 56.000 niet-essentiële winkels in ons land en hun 350.000 werknemers maken van veiligheid al sinds de corona-uitbraak topprioriteit. Ondernemers zullen hun schouders onder maatregelen zetten die proportioneel zijn. Wij zijn bereid tot meedenken op alle fronten als er een realistisch perspectief is.

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.