PERSBERICHT

PERSBERICHT: INretail: open winkels met extra maatregelen

4 januari 2022

We kunnen gecontroleerd en veilig open. Retailers willen met z’n allen voorgoed uit de crisismodus komen en zijn daarvoor bereid om met extra maatregelen te komen. Zo kunnen we bijvoorbeeld minder klanten per m² toestaan of het coronatoegangsbewijs invoeren zoals omringende landen doen. Voor winkels die dat niet kunnen, kunnen we open op afspraak. Het zijn voorbeelden van heldere en reële afspraken die we kunnen maken voor het nieuwe Kabinet. We roepen dan ook op om met ons in gesprek te blijven over hoe we op structurele wijze omgaan met het coronavirus.

De sector reageert hiermee op de voorbarige uitspraak van Bonten dat het stap voor stap moet. Wij onderstrepen dat winkels extra veiligheidsmaatregelen willen nemen. De Belgische viroloog Marc van Ranst wil van het Omikron een bondgenoot maken. Wij kunnen het OMT en Kabinet daar ook bij helpen, aldus INretail, vertegenwoordiger van 13.000 winkels in Nederland.

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.