Persbericht

PERSBERICHT: INretail: Uitstel QR-code winkels verstandig besluit

14 december 2021

INretail vindt het verstandig dat het kabinet de invoering van een QR-code voor niet-essentiële winkels heeft geparkeerd. Hier is intensief lobby voor gevoerd en dat gaat door tot het doel van definitief afstel is bereikt.

De brancheorganisatie verwacht chaos in de winkelstraten bij invoering van een verplicht coronatoegangsbewijs. De dreiging van invoering hing lang in de lucht en zou tot een onwerkbare situatie voor winkels hebben geleid. Driekwart van de ondernemers vreest voor incidenten bij de winkeldeur en de huidige personeelskrapte maakt het uitvoeren van zo’n maatregel onmogelijk. ”

Kies koopmoment bewust

De brancheorganisatie blijft het publiek dringend oproepen gespreid te winkelen en bewust te kiezen voor rustige koopmomenten zoals het begin van de week en de ochtenden. Nu veel mensen in de laatste helft van dit jaar vakantie hebben en scholen verplicht eerder moeten sluiten, is die oproep extra belangrijk.”  

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.