Persbericht

PERSBERICHT: INretail: verbijsterende paniek overheerst in kabinet

18 december 2021

Zojuist zijn de aangescherpte maatregelen bekend geworden. De lockdown van alle niet-essentiële winkels vanaf morgen is een enorme dreun voor de sector. Het is bizar dat het kabinet met zulke disproportionele maatregelen komt waar geen draagvlak voor is. Ondernemers reageren woedend en voelen zich in de steek gelaten. De snelheid waarmee de maatregelen worden ingevoerd, onderstreept de paniekstand in Den Haag en paniek is een slechte raadgever.

Ongekend

INretail vindt het ongekend dat niet voor intelligentere maatregelen is gekozen die de economie open houden. Winkels zijn altijd veilig geweest en er zijn goede alternatieven mogelijk, zoals nog minder mensen tegelijk in de winkel of kopen op afspraak. Click & collect is geen echt alternatief zo heeft de retail afgelopen voorjaar ervaren. Toen leverde het voor de winkels die het aanboden nog geen 10% van de omzet op ten opzichte van normaal. INretail wil een intelligentere aanpak van de pandemie, want Nederland op slot zetten leidt tot een onhoudbare situatie. Nu koopt het kabinet tijd en mogen ondernemers de rekening betalen. 

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.