PERSBERICHT

PERSBERICHT: Lucht voor retail via 12 miljard garantie

7 april 2020

De aanvullende maatregelen die de overheid gisteravond bekend maakte zijn door INretail als non-food retail vertegenwoordiger positief ontvangen.

“Met de garantstelling van de overheid ter waarde van 12 miljard euro kunnen leverancierskredieten herverzekerd kunnen blijven worden en dat geeft de non-food retail lucht”, reageert INretail directeur Jan Meerman, “De overheid ziet het belang voor de sectoren die zwaar geraakt worden door de coronacrisis. Er is een goede oplossing gevonden, waarmee ook werkgelegenheid behouden blijft.”  

Rust en vertrouwen

Kredietverzekeringen helpen de keten goed te functioneren en de garantstelling van de overheid zorgt voor rust en meer vertrouwen. Het is ook effectief dat de garantstelling niet ophoudt na de coronacrisis.

Het zorgt ervoor dat de herstart van de economie niet geblokkeerd wordt, doordat iedereen vooruitbetaald wil worden terwijl daarvoor de liquiditeiten ontbreken. Leveranciers krijgen via de overheidsgarantie nu de zekerheid dat leveringen ook betaald worden.

GO-regeling

INretail vindt het positief dat de garantiepercentages van de GO-regeling (Garantie Ondernemersfinanciering) voor mkb zijn verruimd naar 90% en voor grotere ondernemingen naar 80%. Dat de premie voor de BMKB-regeling (Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf-regeling) van 3,9% naar 2% daalt is ook beter. De brancheorganisatie stelt wel vast dat teveel ondernemers tegen trage verwerkingsprocessen aanlopen bij de banken als ze van deze regeling gebruik willen maken.  

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.