PERSBERICHT

PERSBERICHT: maak TVL toegankelijk voor getroffen branches

3 december 2020

Mode en schoenenwinkels zagen hun omzet in oktober kelderen meldt het CBS vandaag in haar publicatie. INretail pleit voor een betere beschikbaarheid van coronaregelingen voor gedupeerde ondernemers.

Betere toegang TVL-regeling

De omzetval was voor kledingwinkels afgelopen oktober bijna 19% en voor schoenenwinkels 17% stelt het CBS. Inretail haalt uit haar eigen omzetmonitor bij fysieke schoenenwinkels zelfs een nog grotere omzet val van 26%. CBS constateert op basis van haar statistieken dat kledingwinkels dit jaar geen enkele maand meer hebben omgezet dan in de vergelijkbare maand van 2019. INretail roept op om de TVL-regeling beter toegankelijk te maken. Nu wordt de hele retailsector inclusief supermarkten gelijk getrokken, maar door branchecodes voor schoenen en kledingwinkels toe te voegen, is dit op te lossen. “Nu geldt maximaal 15% tegemoetkoming in vaste lasten voor de sector detailhandel, maar mode en schoenenwinkels hebben met veel hogere vaste lasten te maken, namelijk 25% en 26%. Dit blijkt uit objectieve CBS-statistieken. Ondernemers in de winkelstraten worstelen om te overleven en verdienen een realistischer tegemoetkoming in hun vaste lasten.”

Laat seizoensinvloed zwaarder wegen

Gespecialiseerde wintersportzaken worstelen ook met hun omzetten nu het wintersportseizoen in duigen valt. De impact van seizoensinvloeden moet bij de TVL-berekening en ook bij de NOW veel zwaarder gaan meewegen. Door omzetten te middelen over een heel jaar, demp je de omzetpieken uit de decembermaand in de berekening en dat benadeelt de ondernemer enorm, vindt INretail.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.