Persbericht

PERSBERICHT INretail: nood groeit door aanhoudende maatregelen

23 maart 2021

De teleurstelling is groot dat door de coronapandemie niet-essentiële winkels nog langer moeten wachten op versoepelingen. 56% van de ondernemers aangesloten bij INretail gebruikt inmiddels eigen spaargeld om met de zaak te kunnen overleven. De huidige maatregelen maken een gezonde bedrijfsvoering onmogelijk. Bijna zes van de tien ondernemers zagen afgelopen tijd de schuldenlast fors toenemen door de aanhoudende maatregelen en is persoonlijk aansprakelijk bij een faillissement. 

Geen dag extra wachten

Zodra de besmettingen afnemen of ziekenhuisopnamen dalen wil INretail dat het kabinet geen dag extra wacht met besluiten tot versoepelingen. De overleg agenda van het kabinet moet naar voren gehaald worden. Dat voorkomt dat anders pas na 20 april de winkels meer mogen dan nu. Dat is niet vol te houden.  

Goed voorbereid voor heropening

De winkels zijn goed voorbereid op een veilige heropening. INretail heeft samen met de ministeries van Economische zaken, Justitie & Veiligheid en gemeenten tot en met afgelopen weekend keihard gewerkt aan een plan hiervoor. Dat ligt nu klaar om operationeel te worden maar helaas blijven winkel nog weken aangewezen op kopen op afspraak en click&collect. Dat dwarsboomt een gezonde bedrijfsvoering waardoor ondernemers doorlopend verlies lijden. 

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.