PERSBERICHT

PERSBERICHT: Retail knokt voor klanten en omzet

9 oktober 2020

Uit een peiling van INretail blijkt dat 58% van de ondernemers een (zeer sterke) daling van de bezoekersaantallen en omzet constateert sinds het dringende landelijke mondkapjes advies en de oproep om solo te winkelen.

Van de modewinkels maakt 40% zich ernstig zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf en bij sportwinkels 38%.

Hardst geraakt

Van de vier grootste steden worden de belangrijkste winkelstraten in Amsterdam en daarna Rotterdam het hardst geraakt. Uit een analyse van INretail waarin bezoekersaantallen en omzetten van dertien steden worden gemonitord, blijkt dat deze steden vorig week 38% minder bezoekers trokken dan vorig jaar en de de omzet was gemiddeld 30% lager dan week 40 in 2019.

Overleven

Retailers in de non-food halen alles uit de kast om te overleven in coronatijd. Vanaf de start van het protocol veilig winkelen worden alle voorschriften gevolgd. Na de persconferentie vorige week heeft nog eens 64% van de ondernemers details in haar veiligheidsbeleid aangescherpt. Alles wordt gedaan om een tweede lock down te voorkomen.

Discussies

Van de deelnemers aan de peiling biedt 27% een gratis mondkapje aan en toch ontstaan in winkels discussies over het dragen ervan. Bijna 30% van de ondernemers geeft aan er mee te maken te hebben. Dat is wrang want over corona helpen bestrijden wil je helemaal geen discussie in je winkel. Ondernemers willen geen handhavers zijn dat is een taak van de overheid.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.