Geen vraag te gek
088 973 06 00

PERSBERICHT: Winkels hebben miljarden nodig

FOCUS OP LIQUIDITEITSPOSITIE NON-FOOD RETAIL EN GERICHT ADVIES

Moet ik mijn winkel sluiten ja of nee? Die vraag houdt de hele non-food retail sector bezig. De impact van het coronavirus op het maatschappelijke leven neemt extreem toe. INretail adviseert haar leden de maatregelen die de overheid heeft genomen te volgen. Het is op dit moment niet verplicht de winkel(s) te sluiten. Ondernemers kampen met grote omzetdalingen en zijn bezorgd over hun liquiditeiten. Over het eerste kwartaal moet binnenkort enkele miljarden btw afgedragen worden.

Miljarden nodig

Algemeen directeur Jan Meerman “De situatie die in enorm korte tijd is ontstaan, is uitzonderlijk. De omzetten kelderen. Er ontstaan liquiditeitsproblemen in een sector die aan 400.000 mensen werk biedt. Er zijn miljarden nodig om lucht te creëren. We willen dat de overheid alle regelingen ruimhartig openstelt om ondernemers in de retail non-food te helpen overleven. Het moet mogelijk worden het betalen van alle vormen van belasting uit te kunnen stellen, nationaal èn lokaal. Er is dagelijks crisisoverleg met het ministerie van Economische Zaken en met MKB Nederland.”

Bereikbaarheid

De sectorvertegenwoordiger heeft een speciale pagina (www.inretail.nl/special/corona) waar meerdere keren per dag updates worden geplaatst. Ondernemers vinden er alle informatie over het aanvragen van betalingsuitstel van loon-, inkomsten- en vennootschapsbelasting plus BTW. Ook lees je er hoe werktijdverkorting moet worden aangevraagd en er staan tips voor hygiëne maatregelen in de winkels. Ook de procedures bij medewerkers die zich ziek melden, of door thuissituaties niet in staat zijn te komen werken zij er te vinden.  

De bereikbaarheid van INretail is verruimd om ondernemers met al hun vragen te helpen. Medewerkers zijn tussen 8.30 uur en 20.00 uur telefonisch te bereiken via 088-9730600 en per app via 06-24958316. Sinds vorige week stromen ook veel vragen binnen via  coronavirus@inretail.nl.  

EINDE PERSBERICHT

Delen