Hoe pak ik mijn financiering aan?

Hoe pak ik mijn financiering aan?

Hoe stel ik mijn financieringsbehoefte vast en op welke wijze dien ik een financieringsaanvraag in? Veel ondernemers vinden het lastig om het kredietbedrag te bepalen dat ze nodig hebben. Want hoe kun je op basis van de huidige omstandigheden bepalen wat je omzet wordt? We weten dat het lastig is, maar een optie is om een inschatting proberen te maken wat je aan omzetdaling per maand verwacht om zo een prognose te maken van je omzetverwachting.

Met behulp van de scenariotool, kun je een begroting maken van het verwachte resultaat van het aankomende jaar. Hiermee heb je de basis klaarliggen voor het vaststellen van je kredietbehoefte.

Kredietverstrekking

Vanuit de overheid zijn er specifieke regelingen opgezet om kredietverstrekking vanuit banken op gang te brengen. Belangrijk hierbij is om te weten dat de kans van slagen en het snel verkrijgen van dit krediet het makkelijkst bereikbaar is via je huisbankier (ook al maak je alleen maar gebruik van een rekening courant en heb je hier geen krediet limiet). Banken geven momenteel nadrukkelijk voorrang aan bestaande klanten. Daarnaast is het aantal financiers dat de BMKB C regeling kan verstrekken zeer beperkt.

Looptijd terugbetalen verlengd

Verder is het belangrijk om te melden dat mede door de lobby activiteiten van INretail de BMKB C regeling laagdrempeliger wordt voor ondernemers: de looptijd voor het terugbetalen van de lening wordt verlengd naar 4 jaar en de toegang tot de BMKB wordt laagdrempeliger via een omzettoets in plaats van via een uitgebreide liquiditeitsprognose.

Advies nodig?

Mocht je het lastig vinden om een financieringsaanvraag in te dienen, neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.

Contacteer de adviseur Bel ons
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.