INretail bedrijfsadvies

Navigeer door onzekere tijden

Was je bedrijf al financieel instabiel voordat de problemen begonnen? Gebruik onze prognosetool voor een diepgaand inzicht in de toekomstbestendigheid van je onderneming en om te bepalen of je bedrijfsmodel een opfrisser nodig heeft. Maak optimaal gebruik van de tools en kennis die we kosteloos voor je beschikbaar hebben.

Zodra je vernieuwde of aangepaste bedrijfsmodel helder is, stel je een nieuwe exploitatiebegroting op. Houd wel rekening met een bepaalde inverdientijd voordat je met je nieuwe businessmodel het omzetniveau gaat bereiken dat je voor ogen hebt.

Voortzetten van je bedrijf, na kostenbesparing of reorganisatie

Het kan zijn dat een eenvoudige aanpassing van je bedrijfsmodel niet volstaat, en dat de resultaten van de prognosetool aangeven dat je kosten moet besparen. Als je personeelskosten te hoog zijn, kun je overwegen om op een verantwoorde manier afscheid te nemen van personeel. Mocht je winkelgebied niet meer functioneren, dan kan een doorstart op een nieuwe locatie de weg naar een gezonde toekomst openen. Hier is geen negatief resultaat voor nodig, maar bijtijds anticiperen op een veranderende retail omgeving in jouw winkelsituatie. Onze bedrijfsadviseurs en juristen staan klaar om je te helpen bij het verkennen van de opties.

Voortzetten van je bedrijf met financiële ondersteuning

Heb je extra financiering nodig om je bedrijf te blijven runnen? Onze bedrijfsadviseurs staan klaar om je te helpen bij het verkrijgen van financiering. Er zijn verschillende mogelijkheden, zelfs als financiers niet meewerken. Overweeg bijvoorbeeld de Bijstand voor zelfstandigen (BBZ).

Rob Drost

Rob Drost

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.