Medewerkers

Personeel

Medewerkers die zich gewaardeerd voelen en meegenomen worden in de bedrijfsvoering voelen zich meer betrokken bij de zaak waardoor zij meer bijdrage leveren in de verkoop en ook het rendement. 

Hoe kun je dan het beste de prestaties van je medewerkers beoordelen? Hier bestaan diverse kengetallen voor. Onderstaand de belangrijkste: 

 • Personeelskosten in % van de omzet 
 • Arbeidsproductiviteit per medewerker 
 • Arbeidsefficiency 
 • Gemiddeld orderbedrag/bonbedrag 
 • Conversie 

Handige tips 

 • INretail Academy 
  Lid zijn van INretail betekent ook korting op heel veel trainingen en opleidingen waarmee je jouw talenten en die van je medewerkers kan ontwikkelen. Op de INretail Academy hebben we het aanbod van onze partners, soms gratis vaak met korting, voor je verzameld.
 • Kennisbank Personeel 
  Kijk ook eens in de INretail Kennisbank bij Personeel. Hier vind je allerlei handige informatie en standaard documenten over werving en selectie, in diensttreding, arbeidsvoorwaarden, de cao en loontabellen, functioneren en beoordelen en verlof, vakantie, ziekte/verzuim en uit diensttreding. 
 • Met het INretail Personeelshandboek heb je een volledig en professioneel naslagwerk in handen dat je nog jarenlang kunt gebruiken voor je toekomstige medewerkers. 
 • Stuurwiel Personeel 
  Wil je je meer verdiepen in goed werkgeverschap? Start met de handige Stuurwieltest waarmee je snel kan zien op welk onderdeel jij al goed bezig bent. Of waar je jezelf nog wat kan uitdagen. Het INretail Stuurwiel geeft je dit inzicht. In ongeveer 10 minuten vul je de vragenlijst in waarna je direct specifiek op jou toegespitste tips krijgt waarmee je zo aan de slag kan. 
 • Direct aan de slag! 
  Wil je meteen de inhoud induiken en aan de slag gaan? Bekijk hier het aanbod, je vindt er o.a.: een interessante podcast met Krein Brons over zijn samenwerkers, tips om het gesprek aan te gaan en een leuk werkschrift om samen tijdens de weekstart aan werkgeluk te werken. Je vindt er trainingen om bijvoorbeeld de vitaliteit van jouw medewerkers te verhogen. Ook download je er gratis complimentenkaartjes en vind je er producten en diensten vanuit INretail die jij als lid gratis of heel voordelig aan aanschaffen. Aan de slag! 

RI&E en aanvullende (veiligheids)verplichtingen 

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers. Dat staat beschreven in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Een goed arbobeleid helpt je hierbij. De basis van het arbobeleid is de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).  

Met de verplichte RI&E breng je de risico’s in jouw bedrijf in kaart te brengen, weet je waar je aan moet werken en zorg je dat je een gezond bedrijf bent om voor te werken.  En dit straalt af op jouw medewerkers. Een gezonde werkplek verhoogt de productiviteit en verlaagt samen met een goede werksfeer het personeelsverloop en het ziekteverzuim. Een hoge medewerkerstevredenheid zorgt voor een positief werkgeversimago en maakt het werven van nieuw personeel en het binden van personeel gemakkelijker. 

Wij kunnen je helpen met het uitvoeren van een RI&E. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Rob Drost

Rob Drost

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.