Studenten runnen winkel

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Ondernemers in de retail hebben een onwijs gaaf beroep, vind ik! Ja het is hard werken. Maar zie het als uitdagend om constant bezig te zijn met verandering en innovatie. Het wiel opnieuw uitvinden is haast onmogelijk. Het gaat erom dat je zoekt naar kansen en doet waar je goed in bent. En zo'n kans hebben ondernemers in Dokkum gevonden.

Een gaaf voorbeeld

Om ervoor te zorgen dat het mooie beroep van ondernemerschap in de retail ook bij de volgende generatie in trek blijft, hebben de ondernemers in de regio Dokkum en ROC Friese Poort de handen ineen geslagen. Zie hier het gave voorbeeld van Outlet Dokkum*! 

Samenwerken met (hoge)scholen

Het is belangrijk om aan (retail)studenten te laten zien dat de winkelstraat de grootste uitdaging van de toekomst is. En, hoe gaaf is het om de jeugd kennis te laten maken met ondernemen, en daar zelf als ondernemer weer van te leren?! Studenten zijn tenslotte de toekomst en hebben bergen nieuwe ideeën. 

Wil jij meer weten over samenwerkingen en hoe je dit het beste kan aanpakken? Je weet mij te vinden, en ook mijn collega Dorien Krassenberg, beleidsadviseur Onderwijs kan je veel vertellen over hoe je de praktijk en theorie met elkaar kan verbinden. 

*Outlet Dokkum

Outlet Dokkum is een fysieke winkel die in het centrum van Dokkum is gevestigd. Op dit moment leveren 25 ondernemers artikelen voor deze winkel. De studenten van de opleiding Handel en Ondernemerschap nemen het vanaf daar over om vervolgens de artikelen verkoop klaar te maken, te etaleren en te verkopen. De complete winkel, en alle facetten die daarbij komen kijken, wordt gerund door studenten van het MBO niveau 3 en 4. In de winkel is door de bouwafdeling van ROC Friese Poort een klaslokaal gemaakt waar themagebonden lessen worden gegeven (verkooptraining, etaleren, boekhouden).

Met deze winkel probeert het ROC cross-overs te maken tussen verschillende opleidingen. Zo maakt de opleiding Facilitair schoon, doet de opleiding Marketing en Communicatie de PR en de website, heeft Mediavormgeving het logo ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de uitstraling, maakt de bouwafdeling de aanpassingen in de winkel en in het klaslokaal en uiteindelijk doet de opleiding Handel en Ondernemerschap het runnen van de winkel.

Tags
Contactpersoon
Jorge van Vliet
Jorge van Vliet
Regioadviseur Noord-Holland en Friesland
06 453 024 10

Recent nieuws

 • open

  Modefabriek | a procreative and inspiring fashion event

  Nieuws
  zondag, 8 juli 2018
  8 en 9 juli 2018 staat de modefabriek weer op de agenda
  Modefabriek | a procreative and inspiring fashion event
 • open

  De consument van de toekomst verwacht relevantie

  Nieuws
  Eergisteren, 22 juni 2018
  De consument lijdt aan infobesitas. De consument staat de hele dag aan en wordt gewild of ongewild geconfronteerd met een overload aan berichten en signalen die niet relevant zijn. Een consument wil maatwerk, beschrijft de trend Massacommunicatie & Persoonlijke Micromomenten in Retail richting 2030. Hoe je maatwerk zou kunnen leveren ligt Lightspeed in onderstaande whitepaper uit.
  De consument van de toekomst verwacht relevantie
 • open

  De voorbereidingen voor een verkoopplan in een notendop

  Nieuws
  woensdag, 20 juni 2018
  De meimaand kent ieder jaar flinke uitdagingen, met zijn feestdagen en de daaraan gekoppelde schoolvakanties welke doorgaans invloed hebben op de omzet. Maar wat doe je daar nu aan?
  De voorbereidingen voor een verkoopplan in een notendop
 • open

  Proeftijd blijft twee maanden

  Nieuws
  woensdag, 20 juni 2018
  Op 1 juli loopt de huidige cao af. De proeftijd in contracten langer dan 6 maanden voor nieuwe medewerkers kan in tegenstelling tot een eerder bericht gewoon op twee maanden blijven staan.
  Proeftijd blijft twee maanden

Gerelateerd aan dit artikel

Delen