Geen vraag te gek
088 973 06 00

Studenten runnen winkel

Ondernemers in de retail hebben een onwijs gaaf beroep, vind ik! Ja het is hard werken. Maar zie het als uitdagend om constant bezig te zijn met verandering en innovatie. Het wiel opnieuw uitvinden is haast onmogelijk. Het gaat erom dat je zoekt naar kansen en doet waar je goed in bent. En zo'n kans hebben ondernemers in Dokkum gevonden.

Een gaaf voorbeeld

Om ervoor te zorgen dat het mooie beroep van ondernemerschap in de retail ook bij de volgende generatie in trek blijft, hebben de ondernemers in de regio Dokkum en ROC Friese Poort de handen ineen geslagen. Zie hier het gave voorbeeld van Outlet Dokkum*! 

Samenwerken met (hoge)scholen

Het is belangrijk om aan (retail)studenten te laten zien dat de winkelstraat de grootste uitdaging van de toekomst is. En, hoe gaaf is het om de jeugd kennis te laten maken met ondernemen, en daar zelf als ondernemer weer van te leren?! Studenten zijn tenslotte de toekomst en hebben bergen nieuwe ideeën. 

Wil jij meer weten over samenwerkingen en hoe je dit het beste kan aanpakken? Je weet mij te vinden, en ook mijn collega Dorien Krassenberg, beleidsadviseur Onderwijs kan je veel vertellen over hoe je de praktijk en theorie met elkaar kan verbinden. 

*Outlet Dokkum

Outlet Dokkum is een fysieke winkel die in het centrum van Dokkum is gevestigd. Op dit moment leveren 25 ondernemers artikelen voor deze winkel. De studenten van de opleiding Handel en Ondernemerschap nemen het vanaf daar over om vervolgens de artikelen verkoop klaar te maken, te etaleren en te verkopen. De complete winkel, en alle facetten die daarbij komen kijken, wordt gerund door studenten van het MBO niveau 3 en 4. In de winkel is door de bouwafdeling van ROC Friese Poort een klaslokaal gemaakt waar themagebonden lessen worden gegeven (verkooptraining, etaleren, boekhouden).

Met deze winkel probeert het ROC cross-overs te maken tussen verschillende opleidingen. Zo maakt de opleiding Facilitair schoon, doet de opleiding Marketing en Communicatie de PR en de website, heeft Mediavormgeving het logo ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de uitstraling, maakt de bouwafdeling de aanpassingen in de winkel en in het klaslokaal en uiteindelijk doet de opleiding Handel en Ondernemerschap het runnen van de winkel.

Delen