Blog: Is er nog toekomst voor mijn onderneming?

Blog: Is er nog toekomst voor mijn onderneming?

30 juni 2022

Door: Peter Wolfsen

Veel ondernemers stellen zich deze vraag momenteel. Als het minder gaat met je onderneming en het betalen van de rekeningen ook wat moeizamer wordt, dan kan dat behoorlijk confronterend zijn. Is mijn onderneming nog toekomstgericht? Die vraag is niet altijd even makkelijk te beantwoorden, vaak vanwege verschillende invloeden die een rol spelen. Momenteel stoppen er best wat ondernemers omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de toekomst van de retail of omdat het gewoonweg niet goed genoeg meer gaat met hun onderneming.

Ik ben niet somber over de toekomst van de fysieke winkel, maar het ondernemen is wel veranderd en dat maakt het voor een aantal ondernemers lastig. Soms zitten veranderingen in je onderneming in relatief kleine dingen, zoals bijvoorbeeld het actualiseren van het winkelbeeld, het vernieuwen/optimaliseren van je aanbod en een actief online/offline marketingbeleid doorvoeren. Dave en ik voeren regelmatig gesprekken met ondernemers, waarbij we feitelijk een foto maken van je onderneming. Met behulp hiervan helpen we ondernemers opnieuw hun koers te bepalen. Ondernemers zijn soms bedrijfsblind geworden en zien deze op zich voor de hand liggende oplossingen zelf niet altijd meer.

Uiteraard doen zich ook omstandigheden voor dat het voorzetten van de exploitatie op de huidige locatie onzeker is of misschien wel niet mogelijk meer is, mede als gevolg van veranderende regelgeving. Een moment waar je als ondernemer voor een strategische keuze komt te staan. Op welke manier ga ik mijn toekomst invullen? ga ik verder als ondernemer of ga ik mijn toekomst op een andere manier invullen? Bij het voorzetten van het ondernemerschap zul je kritisch naar jezelf als ondernemer en je onderneming moeten kijken. Ben ik in staat om met een ander concept op een eventuele andere locatie succesvol te zijn of moet ik eerlijk zijn naar mezelf en de moeilijke keuze maken om te stoppen met het ondernemerschap. Geen makkelijke keuzes, soms heb je daar een ander voor nodig die met een objectieve blik naar jouw specifieke situatie kijkt. Dave en ik helpen regelmatig ondernemers die voor deze keuze staan om hier de juiste beslissing in te nemen.

Wij zijn ervan overtuigd dat ondernemers die de juiste keuzes durven te maken daar gelukkig van worden, of dat is middels een carrière in een andere tak van sport of in de retail. Durf te kiezen voor jezelf!

Vragen?

Sta je voor een lastige keuze of kan je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.