De Vacaturesite Wonen helpt woonwinkels aan medewerkers

10 maart 2023

De Vacaturesite Wonen is dé plek waar bedrijven in de woonbranche gratis hun vacatures plaatsen om nieuwe medewerkers te werven, variërend van parketleggers tot stylisten, van keukenmonteurs tot leidinggevenden en verkopers. De site richt zich op een duidelijke doelgroep: mensen met interesse in een baan in de woonbranche. Geen wonder dat zowel mkb-bedrijven als grote ketens waaronder Carpet Right, Beter Bed en Goossens Wonen er graag gebruik van maken.

Sollicitanten in de woonbranche

In de woonbranche is veel vraag naar enthousiaste medewerkers, maar vraag en aanbod weten elkaar niet altijd te vinden. Om die reden heeft brancheorganisatie Koninklijke INretail Nederland eind 2021 de Vacaturesite Wonen in het leven geroepen. Te midden van het grote aanbod van vacatures kan deze sector een eigen vacaturesite goed gebruiken.

31.000 bezoekers op Vacaturesite Wonen

INretail zorgt dat de Vacaturesite Wonen gepromoot wordt via relevante online kanalen, waaronder Werk in de winkel, vakmedia en social media. Google Ads en campagnes op social media zorgen dat de site opvalt. Zo zijn bedrijven er dus van verzekerd dat de vacatures onder de aandacht van werkzoekende worden gebracht. Binnen de hele retail, waar zo’n 800.000 mensen werken, bedient Vacaturesite Wonen een specifieke niche binnen de sector: die van kandidaten die op zoek zijn naar een baan in retail wonen. In 2022 kwamen er zo’n 31.000 bezoekers op de Vacaturesite Wonen, die bijna 90.000 pagina’s bezochten met openstaande vacatures.

Interieurmedewerkers het populairst

Interessant: bedrijven zoeken vooral medewerkers met kennis van interieur – denk aan verkopers, interieuradviseurs en interieurstylisten. In totaal staan er op de complete Vacaturesite Wonen zo’n 600 nieuwe banen in uiteenlopende vakgebieden: Verkoop/Winkelmedewerker, Administratie/Ondersteuning, Ambacht/Montage, Logistiek/Magazijn/Transport, Marketing/E-commerce en HR/Personeelszaken.

Vacaturesite voor leerbedrijven

De Vacaturesite Wonen is dé plek waar erkende leerbedrijven werkplekken aanbieden, een zogenaamde leerbaan, voor leerlingen die een BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v willen volgen. Kandidaten die een baan zoeken in de woonbranche kunnen het aanbod aan vacatures gemakkelijk doorzoeken en filteren op tal van criteria, zoals vakgebied, plaats en dienstverband.

Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.