Persbericht

PERSBERICHT: INretail op werkbezoek in Utrechtse binnenstad

18 mei 2021

Maandag 17 mei organiseerde INretail een werkbezoek aan de Utrechtse binnenstad voor Romke de Jong, sinds de verkiezingen Tweede kamerlid van D66. Centraal stond de vraag wat winkels en steden nodig hebben om te kunnen herstellen van de coronacrisis.

Aanpak schulden en leegstand nodig

Ondernemingen hebben enorme schulden opgebouwd en er is een plan nodig met politieke steun voor terugbetaling van schulden over een lange periode. Daarnaast neemt de leegstand in winkelgebieden toe tot ongezonde proporties en ook dat vraagt om een gerichte aanpak. INretail maakt zich hard voor de toekomst van dorpen en steden en organiseert daarom werksessies voor nieuwe Tweede Kamerleden in het hele land. 

Herstellen van de coronacrisis

Kamerlid De Jong zocht ondernemers in hun winkels op samen met wethouder economie Klaas Verschuure. Tijdens een presentatie van INretail en centrummanagement Utrecht werd geschetst wat leegstand teweeg brengt voor een binnenstad en wat de retail nodig heeft om te kunnen herstellen van de coronacrisis. 

Compactere gezondere winkelgebieden

Onlangs lanceerde INretail een nationaal plan voor herstel van de retail. De brancheorganisatie pleit voor een landelijke betrokkenheid en visie en het beschikbaar stellen van geld en kennis aan gemeenten. Voor provincies is een regisseursrol weggelegd om leegstand terug te dringen naar onder de 5%. Een goede aanpak levert aantrekkelijke en vaak compactere, gezondere  winkelgebieden op en tegelijk wordt zo ruimte vrijgespeeld voor andere functies, zoals wonen.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.