Wat goed, je wil jezelf verdiepen in het onderwerp innovatie.

Hier gaat het over het volgen van de trends en ontwikkelingen. Voorop lopen. Budget uittrekken om te experimenteren en vernieuwingen door te voeren. Winkels met klantenpanels die graag horen waar ze op kunnen bijsturen. Winkels waar het personeel ook vaak op zoek gaat naar inspiratie en events, beurzen en andere steden bezoekt. Ook gaat het hier om winkels die voorop lopen met duurzaam ondernemen en zo hun sociaal maatschappelijke betrokkenheid laten zien.

Op deze pagina ga je aan de slag met de klant van jouw winkel. We bieden je verschillende content. Van colleges tot inspirerende filmpjes en van een nuttig onderzoek tot boekentips. Alle content is onderverdeeld in 3 niveaus:

★ voor ondernemers die de eerste stap willen zetten en goed op weg willen zijn

★★ voor ondernemers die al goed op weg zijn, maar meer willen uitblinken

★★★ voor ondernemers die uitblinken en willen innoveren

Wil je weten op welk niveau jij zit? Vul dan eerst de Stuurwiel-tool in! Of ga aan de slag en ontdek het zelf.

Vul hier het Stuurwiel in
Stuurwiel: Innovatie 1

Oeps, je mist waardevolle content!

Let op, er is iets misgegaan! Hierdoor mis je zeer leerzame en waardevolle content. Dat kan verschillende redenen hebben:

Ben je niet ingelogd? Doe dat dan hier. Refresh daarna deze pagina.

Nog geen lid? Word dan vooral lid van onze club. Klik hier voor meer informatie.

Speciaal voor de niet-leden hebben we een voorproefje van het eerste college vrijgegeven. Succes!

Podcastserie Koersen naar de toekomst

Elke podcast gaat retailinspirator Harry Bijl met een expert in gesprek over onderwerpen uit het INretail Stuurwiel. De kookwekker wordt gezet en na 20 minuten is het gesprek echt afgelopen. Luister naar:  (★★) Thimothy Elfring en Sabine Feron van Phood Kitchen over innoveren vanuit je hart en over de totstandkoming van Phood Kitchen. | (★★★) Meggie van Zwieten haar eerste digitale collectie die zij op TikTok heeft gelanceerd.

Anita Groenendijk van Nieuw Mos (★)

Vitaliteit, aandacht, eerlijkheid & bezieling. Daar draait het volgens Anita om bij biologische supermarkt én eetcafé Nieuw Mos in Amersfoort. Onthaasting en gezelligheid staan centraal in deze vernieuwde winkel. We stelden Anita Groenendijk 5 super snelle vragen en legden haar een aantal lastige dilemma’s voor.

 

23 winkels en een community met 1 miljoen leden…

Welkom bij Rapha Sports! We vroegen Dave de Graaf (regionaal manager Benelux), hoe Rapha zo’n enorm mooi internationaal klantennetwerk heeft kunnen opbouwen. En of hij tips heeft voor zijn INretail-club-leden (★).

Boekentip | Vertrouwen van Bart Stofberg

★★/★★★ | Te koop bij de plaatselijke boekenwinkel.

“Deze tijd vraagt om snelle, wendbare en innovatieve bedrijven. Die hebben geen brave ja-knikkers nodig, maar gemotiveerde medewerkers die initiatief nemen en bereid zijn om alles te geven. Je leest hoe je zo’n organisatie inricht en nooit meer de baas hoeft te spelen. ”

Margriet Baan

Margriet Baan

Manager dienstverlening

De 3 belangrijkste consumententrends en ontwikkelingen voor 2021 (★)

Wat zijn de belangrijkste consumententrends voor 2021 en daarna? In dit blog heeft onze online partner GetOn de 3 belangrijkste trends en ontwikkelingen voor je op een rij gezet. Ontdek nieuwe uitdagingen en kansen om op in te spelen met jouw winkel.

De 3 belangrijkste trends op een rij;

  • Green pressure
  • De platformisering
  • M2P
Lees het blog

Hoe word ik een held? (★)

Zoals Ruud Heijenga van Brandfield ooit zei: ‘Als je weet wat je te wachten staat, waag je met meer vertrouwen de sprong.’ Deze uitspraak past mooi bij het filmpje van Matthew Winkler over the hero’s journey. Het is een oudje maar nog steeds actueel.

 

Conversies optimaliseren en meten (★★,★★★)

Hoe haal je daadwerkelijk meer omzet uit je bezoekers? In de e-learning Conversion Rate Optimization leer je hoe je jouw webshopconversies verbetert aan de hand van metingen en analyses. Daarnaast duik je in de werking van het (consumenten)brein. Duur e-learning: 60 minuten.

Alles wat je moet weten over A/B-testen ()

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? A/B-testen is binnen conversieoptimalisatie dé methode om te valideren of je gedrag hebt veranderd van je websitebezoekers. Of bijvoorbeeld frictie in het gebruiksgemak hebt weggehaald. Maar stel: je hebt te weinig verkeer en conversies om te kunnen A/B-testen, bijvoorbeeld op een bepaald onderdeel van je website. Of misschien heb je op je hele website wel te weinig verkeer en conversies. Hoe kun je dan toch je hypotheses valideren?

Lees hier de bluepaper

Stuurwiel: Innovatie

Op reis naar 2030

Samen een reis naar 2030 maken? Je kan er over lezen in het prijswinnende onderzoek dat we gedaan hebben naar hoe de consument gaat veranderen in 2030 (Retail Richting 2030). We delen onze visie over deze transitie, laten je zien op welke gebieden de kansen liggen en helpen je op weg (★★,★★★).

Download het rapport
Transparantie over duurzaamheid

Kijk naar de wereld!

Econome Kate Raworth heeft wereldwijd veel impact. In haar boek ‘De Donut Economie’ beschrijft zij een nieuw economisch model waarbinnen we de behoeftes van iedereen kunnen realiseren maar wel binnen de draagkracht van de aarde. Klinkt zwaar, maar haar boek is een echte bestseller. Kijk het het interview met Kate bij VPRO’s Tegenlicht (★★).

Kijk hier

Leestip: zo innoveren oer-Hollandse bedrijven

In een wereld waarin klantwensen steeds vlotter veranderen, is innoveren een essentiële overlevingsstrategie. Om die reden heeft bijna iedere grote organisatie nu ook een eigen innovatiestudio. In dit artikel bespreekt Steije de Lat 3 innovatieleiders en hoe oer-Hollandse bedrijven innoveren (★★★).

Lees hier meer
Way of working 2
Kennisuurtje: Fotografie voor Social Media

Voordelig ingekocht

Lid zijn van INretail betekent ook voordeel op diverse producten en diensten. Want met onze achterban van ruim 13.000 winkels kunnen we voor jou mooie prijs- en service-afspraken maken. Kijk eens in de Ledenwinkel, je vindt daar veel producten en expertise die je goed op weg kunnen helpen.

 

Duwtje in de rug nodig?

Neem dan contact op met de INretail coaches. Zij nemen jouw scoreformulier met je door en steunen je in het proces van ontwikkeling. Ook sparren ze met je over het bepalen van jouw koers, helpen je met prioriteiten stellen en samen maak je een stappenplan. Ook kan de coach je helpen aan extra informatie, inspiratie, experts en eventueel collega-ondernemers. De Stuurwiel helpen leden van INretail kosteloos. Kom hier in contact

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Vul samen het Stuurwiel in!

Je kan als ondernemer kiezen om het Stuurwiel individueel in te vullen óf met je centrumgebied. In Hengelo, Venlo en Nijmegen bijvoorbeeld, gaan eind 2021 diverse winkels samen aan de slag gegaan met het Stuurwiel. Zo versterk je als ondernemers direct het werken aan verbetering van jouw winkelgebied! Wil je hier meer informatie over?

Neem contact op

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler innovatie, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Ga hier naar de tool

Kunnen we je verder nog helpen?

Heb je na het invullen van het Stuurwiel of het lezen van de verschillende hulppagina’s een vraag? Of wil je met jouw expertise of producten bijdragen? Dat kan! Je kan ons op deze manier bereiken: