Wat goed, je wil jezelf verdiepen in het onderwerp innovatie.

We gaan het hebben over het volgen van de trends en ontwikkelingen. Voorop lopen. Budget uittrekken om te experimenteren en vernieuwingen door te voeren. Ook gaat het hier om winkels die voorop lopen met duurzaam ondernemen en zo hun sociaal maatschappelijke betrokkenheid laten zien.

Op deze pagina ga je aan de slag met innovatie. We bieden je verschillende content. Van colleges tot inspirerende filmpjes en van een nuttig onderzoek tot boekentips. Alle content is onderverdeeld in 3 niveaus ★ (basis), ★★ (uitblinken), ★★★ (innoveren).

Wil je weten op welk niveau jij zit? Vul dan eerst de Stuurwiel-tool in! Of ga aan de slag en ontdek het zelf.

Stuurwiel: Innovatie 1

Futureproof ondernemen

Wat is innoveren nou eigenlijk precies en hoe zorg je ervoor dat je binnen jouw winkel blijft innoveren? In dit college legt Ate van der Meer van Snakewear, je uit hoe je futureproof, relevant en toekomstgericht kan ondernemen (★,★★,★★★) .

Het eerste college is voor iedereen. De overige colleges zijn exclusief voor de leden van INretail (log in om al deze colleges te volgen). Lid worden? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Podcastserie Koersen naar de toekomst

Elke podcast gaat retailinspirator Harry Bijl met een expert in gesprek over onderwerpen uit het INretail Stuurwiel. De kookwekker wordt gezet en na 20 minuten is het gesprek echt afgelopen. Luister naar:  (★★) Thimothy Elfring en Sabine Feron van Phood Kitchen over innoveren vanuit je hart en over de totstandkoming van Phood Kitchen. | (★★★) Meggie van Zwieten haar eerste digitale collectie die zij op TikTok heeft gelanceerd.

Anita Groenendijk van Nieuw Mos (★)

Vitaliteit, aandacht, eerlijkheid & bezieling. Daar draait het volgens Anita om bij biologische supermarkt én eetcafé Nieuw Mos in Amersfoort. Onthaasting en gezelligheid staan centraal in deze vernieuwde winkel. We stelden Anita Groenendijk vijf super snelle vragen en legden haar een aantal lastige dilemma’s voor.

 

23 winkels en een community met 1 miljoen leden…

We vroegen Dave de Graaf (regionaal manager Benelux), hoe Rapha zo’n enorm mooi internationaal klantennetwerk heeft kunnen opbouwen. En hij deelt een aantal gouden tips met je (★).

Boekentip van Margriet • Vertrouwen – Bart Stofberg

★★/★★★ | Te koop bij de plaatselijke boekenwinkel.

“Deze tijd vraagt om snelle, wendbare en innovatieve bedrijven. Die hebben geen brave ja-knikkers nodig, maar gemotiveerde medewerkers die initiatief nemen en bereid zijn om alles te geven. Je leest hoe je zo’n organisatie inricht en nooit meer de baas hoeft te spelen. ”

Margriet Baan

Margriet Baan

Manager dienstverlening
Duursamen

Duursamen | Praat erover ()

Hoe kom je aan de praat over duurzaamheid met jouw team of klanten? Daar hebben we wat op gevonden, de Duursamen-praatkaartjes. Leuke en laagdrempelige openingszinnen het gesprek te openen over jouw duurzame items, de designers of het verhaal erachter. Je downloadt de kaartjes hier gratis.

In het pakket zit ook een kaart met tips over hoe je jouw duurzame collectie online goed neerzet. Als je dit interessant vindt kijk dan ook eens bij Thinking Mu, finalist van de Dutch Sustainable Fashion prijs. Bij elk product in hun webshop is het duidelijk op welke sustainable punten hij scoort. Bijvoorbeeld bij deze tas.

Download de gratis kit

Train jezelf en je medewerkers, gratis of met korting

Lid zijn van INretail betekent ook korting op heel veel trainingen en opleidingen waarmee je jouw talenten en die van je medewerkers kan ontwikkelen. Hier op de INretail Academy hebben we het aanbod van onze partners (Detex en Skilltstown), soms gratis, vaak met korting, voor je verzameld. Ga bijvoorbeeld aan de slag met digitale innovatie of de cursus over maximale waarde en zo min mogelijk verspilling.

Bekijk de trainingen


Hoe word ik een held? (★)

Zoals Ruud Heijenga van Brandfield ooit zei: ‘Als je weet wat je te wachten staat, waag je met meer vertrouwen de sprong.’ Deze uitspraak past mooi bij het filmpje van Matthew Winkler over the hero’s journey. Het is een oudje maar nog steeds actueel.

 

Conversies optimaliseren en meten (★★,★★★)

Hoe haal je daadwerkelijk meer omzet uit je bezoekers? In de e-learning Conversion Rate Optimization leer je hoe je jouw webshopconversies verbetert aan de hand van metingen en analyses. Daarnaast duik je in de werking van het (consumenten)brein. Duur e-learning: 60 minuten.

Alles wat je moet weten over A/B-testen ()

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? A/B-testen is binnen conversieoptimalisatie dé methode om te valideren of je gedrag hebt veranderd van je websitebezoekers. Of bijvoorbeeld frictie in het gebruiksgemak hebt weggehaald. Maar stel: je hebt te weinig verkeer en conversies om te kunnen A/B-testen, bijvoorbeeld op een bepaald onderdeel van je website. Of misschien heb je op je hele website wel te weinig verkeer en conversies. Hoe kun je dan toch je hypotheses valideren?

Lees hier de bluepaper

Stuurwiel: Innovatie

Op reis naar 2030

Samen een reis naar 2030 maken? Je kan er over lezen in het prijswinnende onderzoek dat we gedaan hebben naar hoe de consument gaat veranderen in 2030 (Retail Richting 2030). We delen onze visie over deze transitie, laten je zien op welke gebieden de kansen liggen en helpen je op weg (★★,★★★).

Download het rapport
Transparantie over duurzaamheid

Kijk naar de wereld!

Econome Kate Raworth heeft wereldwijd veel impact. In haar boek ‘De Donut Economie’ beschrijft zij een nieuw economisch model waarbinnen we de behoeftes van iedereen kunnen realiseren maar wel binnen de draagkracht van de aarde. Klinkt zwaar, maar haar boek is een echte bestseller. Kijk het het interview met Kate bij VPRO’s Tegenlicht (★★) of koop haar boek bij jouw lokale boekenwinkel.

Kijk hier

Leestip: zo innoveren oer-Hollandse bedrijven

In een wereld waarin klantwensen steeds vlotter veranderen, is innoveren een essentiële overlevingsstrategie. Om die reden heeft bijna iedere grote organisatie nu ook een eigen innovatiestudio. In dit artikel bespreekt Steije de Lat 3 innovatieleiders en hoe oer-Hollandse bedrijven innoveren (★★★).

Lees hier meer
marktplaats
Kennisuurtje: Fotografie voor Social Media

Voordelig ingekocht

Lid zijn van INretail betekent ook voordeel op diverse producten en diensten. Want met onze achterban van ruim 13.000 winkels kunnen we voor jou mooie prijs- en service-afspraken maken. Kijk eens in de Ledenwinkel, je vindt daar veel producten en expertise die je goed op weg kunnen helpen.

Onze partners inspireren je ook graag. GetOn heeft bijvoorbeeld in dit blog de 3 belangrijkste consumententrends en ontwikkelingen voor je op een rij gezet.

Duwtje in de rug nodig?

Neem dan contact op met de INretail coaches. Zij nemen jouw scoreformulier met je door en steunen je in het proces van ontwikkeling. Ook sparren ze met je over het bepalen van jouw koers, helpen je met prioriteiten stellen en samen maak je een stappenplan. Ook kan de coach je helpen aan extra informatie, inspiratie, experts en eventueel collega-ondernemers. De Stuurwiel coaches helpen leden van INretail kosteloos. Kom hier in contact

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Vul samen het Stuurwiel in!

Je kan als ondernemer kiezen om het Stuurwiel individueel in te vullen óf met je centrumgebied. In Hengelo, Venlo en Nijmegen bijvoorbeeld, gaan eind 2021 diverse winkels samen aan de slag gegaan met het Stuurwiel. Zo versterk je als ondernemers direct het werken aan verbetering van jouw winkelgebied! Wil je hier meer informatie over? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

  • Voer een geldig lidnummer in
  • Voer een geldig bedrijfsnaam in
  • Voer een geldig naam in
  • Voer een geldig telefoonnummer in


Neem contact op

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler innovatie, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Ga hier naar de tool

Kunnen we je verder nog helpen?

Heb je na het invullen van het Stuurwiel of het lezen van de verschillende hulppagina’s een vraag? Of wil je met jouw expertise of producten bijdragen? Dat kan! Je kan ons op deze manier bereiken:

Vraag hier direct coaching aan

  • Voer een geldig lidnummer in
  • Voer een geldig bedrijfsnaam in
  • Voer een geldig naam in
  • Voer een geldig telefoonnummer in