Wat goed, je wil jezelf verdiepen in het onderwerp innovatie.

Het gaat over het volgen van de trends en ontwikkelingen. Voorop lopen. Budget uittrekken om te experimenteren en vernieuwingen door te voeren. Ook gaat het hier om winkels die voorop lopen met duurzaam ondernemen en zo hun sociaal maatschappelijke betrokkenheid laten zien.

Aan de slag Doe de test
Stuurwiel: Innovatie 1

Je vindt op deze pagina verschillende soorten content, onderverdeeld in 3 niveaus: ★ (basis), ★★ (uitblinken), ★★★ (innoveren). Wil je weten op welk niveau jij nu zit? Vul dan eerst de Stuurwiel-tool in! Of ga direct aan de slag op deze pagina en ontdek het zelf.

Futureproof ondernemen

Wat is innoveren nou eigenlijk precies en hoe zorg je ervoor dat je binnen jouw winkel blijft innoveren? In dit college legt Ate van der Meer van Snakewear, je uit hoe je futureproof, relevant en toekomstgericht kan ondernemen (★,★★,★★★) .

Het eerste college is voor iedereen. De overige colleges zijn exclusief voor de leden van INretail (log in om al deze colleges te volgen). Lid worden? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Podcast over Innovatie

In deze podcast gaat retailinspirator Harry Bijl met experts in gesprek over Innovatie. Hij gaat in gesprek met:

Bekijk alle afleveringen

Vitaliteit, aandacht, eerlijkheid en bezieling

Daar draait het volgens Anita om bij biologische supermarkt én eetcafé Nieuw Mos in Amersfoort. Onthaasting en gezelligheid staan centraal in deze vernieuwde winkel. We stelden Anita Groenendijk vijf super snelle vragen en legden haar een aantal lastige dilemma’s voor.

 

Boekentip van Margriet • Vertrouwen – Bart Stofberg

“Deze tijd vraagt om snelle, wendbare en innovatieve bedrijven. Die hebben geen brave ja-knikkers nodig, maar gemotiveerde medewerkers die initiatief nemen en bereid zijn om alles te geven. Je leest hoe je zo’n organisatie inricht en nooit meer de baas hoeft te spelen. ”

23 winkels en een community met 1 miljoen leden…

Winkels die dienen als clubhuizen voor leden, fietsontmoetingsplekken waar je heen kan als je in de buurt bent en waar je mede fiets-addicts kan ontmoeten. Rapha Sports heeft het voor elkaar gekregen. Een fietswinkel en een vrienden-wielrenclub tegelijk. Maar hoe vorm je zo’n community? Dave deelt zijn gouden tips!  (★).

Lees de gouden tips
Werken bij INretail 11

Duursamen | Praat erover ()

Met jouw klant praten over duurzaamheid; dat doe je met de Duursamen-praatkaartjes! Leuke en laagdrempelige openingszinnen om het gesprek te openen over jouw duurzame items, de designers of het verhaal erachter. Je downloadt de kaartjes hier gratis.

PS: Kijk ook eens bij Thinking Mu, finalist van de Dutch Sustainable Fashion prijs. Bij elk product in hun webshop is het duidelijk op welke sustainable punten hij scoort. Bijvoorbeeld bij deze tas.

Download de gratis kit

Train jezelf en je medewerkers, gratis of met korting

Lid zijn van INretail betekent ook korting op heel veel trainingen en opleidingen waarmee je jouw talenten en die van je medewerkers kan ontwikkelen. Hier op de INretail Academy hebben we het aanbod van onze partners (Detex en Skilltstown), soms gratis, vaak met korting, voor je verzameld. Ga bijvoorbeeld aan de slag met digitale innovatie of de cursus over maximale waarde en zo min mogelijk verspilling.

Bekijk de trainingen
PERSBERICHT: INretail Academy: overzicht in (gratis) opleidingen aanbod
digitale veiligheid

Dit zijn de eerste stappen na een cyberaanval

Stel je voor, je klikt per ongeluk op een verkeerde link en vult een wachtwoord in. Of een hacker heeft een opening gevonden in jouw computer en kan bij al je gegevens en bestanden. Hoe handel je? Dit zijn de eerste stappen die je moet ondernemen.

Nederlands cybernoodplan English cybernoodplan

Hoe word ik een held? (★)

Zoals Ruud Heijenga van Brandfield ooit zei: ‘Als je weet wat je te wachten staat, waag je met meer vertrouwen de sprong.’ Deze uitspraak past mooi bij het filmpje van Matthew Winkler over the hero’s journey. Het is een oudje maar nog steeds actueel.

 

Conversies optimaliseren en meten

Hoe haal je daadwerkelijk meer omzet uit je bezoekers? In de e-learning Conversion Rate Optimization leer je hoe je jouw webshopconversies verbetert aan de hand van metingen en analyses. Daarnaast duik je in de werking van het (consumenten)brein.

Bekijk de e-learning

Dit moet je weten over A/B-testen ()

A/B-testen is binnen conversieoptimalisatie dé methode om te valideren of je gedrag hebt veranderd van je websitebezoekers. Maar stel: je hebt te weinig verkeer en conversies om te kunnen A/B-testen, bijvoorbeeld op een bepaald onderdeel van je website. Of misschien heb je op je hele website wel te weinig verkeer en conversies. Hoe kun je dan toch je hypotheses valideren?

Lees de bluepaper
Welles nietes
Stuurwiel: Innovatie

Op reis naar 2030

Samen een reis naar 2030 maken? Je kan er over lezen in het prijswinnende onderzoek dat we gedaan hebben naar hoe de consument gaat veranderen in 2030 (Retail Richting 2030). We delen onze visie over deze transitie, laten je zien op welke gebieden de kansen liggen en helpen je op weg (★★,★★★).

Lees het hele rapport

Kijk naar de wereld!

Econome Kate Raworth heeft wereldwijd veel impact. In haar boek ‘De Donut Economie’ beschrijft zij een nieuw economisch model waarbinnen we de behoeftes van iedereen kunnen realiseren maar wel binnen de draagkracht van de aarde. Klinkt zwaar, maar haar boek is een echte bestseller. Kijk het het interview met Kate bij VPRO’s Tegenlicht (★★) of koop haar boek bij jouw lokale boekenwinkel.

Lees hier meer
Transparantie over duurzaamheid
marktplaats

Leestip: zo innoveren oer-Hollandse bedrijven

In een wereld waarin klantwensen steeds vlotter veranderen, is innoveren een essentiële overlevingsstrategie. Om die reden heeft bijna iedere grote organisatie nu ook een eigen innovatiestudio. In dit artikel bespreekt Steije de Lat 3 innovatieleiders en hoe oer-Hollandse bedrijven innoveren (★★★).

Voordelig ingekocht

Lid zijn van INretail betekent ook voordeel op diverse producten en diensten. Want met onze achterban van ruim 13.000 winkels kunnen we voor jou mooie prijs- en service-afspraken maken. Kijk eens in de Ledenwinkel, je vindt daar veel producten en expertise die je goed op weg kunnen helpen.

Onze partners inspireren je ook graag. GetOn heeft bijvoorbeeld in dit blog de 3 belangrijkste consumententrends en ontwikkelingen voor je op een rij gezet.

Kennisuurtje: Fotografie voor Social Media

Duwtje in de rug nodig?

Neem dan contact op met de INretail coaches. Zij nemen jouw scoreformulier met je door en steunen je in het proces van ontwikkeling. Ook sparren ze met je over het bepalen van jouw koers, helpen je met prioriteiten stellen en samen maak je een stappenplan. Ook kan de coach je helpen aan extra informatie, inspiratie, experts en eventueel collega-ondernemers. De Stuurwiel coaches helpen leden van INretail kosteloos. Kom hier in contact

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Vul samen het Stuurwiel in!

Je kan als ondernemer kiezen om het Stuurwiel individueel in te vullen óf met je centrumgebied. In Hengelo, Venlo en Nijmegen bijvoorbeeld, gaan eind 2021 diverse winkels samen aan de slag gegaan met het Stuurwiel. Zo versterk je als ondernemers direct het werken aan verbetering van jouw winkelgebied! Wil je hier meer informatie over? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

Neem contact op

En? Heb je er wat van opgestoken?

Blijf jezelf ontwikkelen op de pijler innovatie, blijf deze pagina bezoeken, we plaatsen er wekelijks nieuwe nuttige content op. En na een tijdje raden we je aan om het Stuurwiel opnieuw in te vullen om te ontdekken of jouw inspanning heeft gewerkt. Ben je gegroeid? Je ziet het aan het aantal sterren!

Ga hier naar de tool

Kunnen we je verder nog helpen?

Heb je na het invullen van het Stuurwiel of het lezen van de verschillende hulppagina’s een vraag? Of wil je met jouw expertise of producten bijdragen? Dat kan! Je kan ons op deze manier bereiken: