Geen vraag te gek
088 973 06 00

Word een erkend leerbedrijf

Scholing in de woonbranche

De vakmensen in spé (scholieren, instromers en nieuwkomers) hebben ervaring nodig uit de praktijk om de fijne kneepjes van het vak leren. Juist dan kunnen ze na hun opleiding meteen aan de slag; scholieren die een BBL-opleiding volgen geven we immers baangarantie. Word ook erkend leerbedrijf en laat jonge mensen in een vroeg stadium kennis maken met jouw bedrijf! 

Erkend Leerbedrijf

Je wil erkend leerbedrijf worden omdat je mbo-studenten wil begeleiden. Hoe werkt dat? Om erkend leerbedrijf te worden, moet je een erkenning aanvragen. Dit doe je op de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Voordat je de echte erkenningsaanvraag start, doorloop je een korte vragenlijst. Daardoor zie je wat er nodig is om jouw aanvraag tot een succes te maken. Vervolgens kun je direct doorgaan met de echte aanvraag. Een adviseur praktijkleren van SBB neemt binnen tien werkdagen contact met je op, om de aanvraag te bespreken.

Voorwaarden erkenning

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je biedt de student een goede en veilige werkplek aan die aansluit bij zijn of haar opleiding. De student oefent het beroep uit waarvoor hij/zij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. Je stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Dat betekent dat je tijd maakt, ruimte biedt en middelen vrijmaakt om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  3. Je bent bereid om samen te werken met de school en met SBB en je verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  4. Je gaat akkoord met vermelding van jouw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo. Op deze website kan je natuurlijk ook een vacature zetten, als je een leerling zoekt. 

Aanmelden als Erkend leerbedrijf          

Meer over scholing in de woonbranche