Geen vraag te gek
088 973 06 00

Innovatief ondernemen

Innovatief ondernemen in de woonbranche

Door middel van innovatief ondernemen kun je jouw mogelijkheden uitbreiden. Heb je als ondernemer bijvoorbeeld niet voldoende middelen (‘onderpand’, zoals gebouwen of machines) om bij de bank een financiering rond te krijgen, maar zijn jouw bedrijfsperspectieven wel goed? Dan kan de bank aankloppen bij het Ministerie van Economische Zaken voor een zogenoemde BMKB-garantie. Onze ondernemersservice helpt je graag aan de hand van innovatiemanagement bij deze vorm van innovatief ondernemen!

Innovatief ondernemen met het BMKB

Innovatief ondernemen kan onder andere mogelijk gemaakt worden door het BMKB. Dit staat voor Besluit Borgstelling MKB Kredieten. Doel van de regeling is het stimuleren van de kredietverlening aan het midden- en klein bedrijf (MKB). Momenteel zijn met nagenoeg alle Nederlandse handelsbanken garantieovereenkomsten gesloten. Dit helpt je om met alternatieve financieringsvormen innovatief te ondernemen. Wat zijn andere vormen van alternatieve financiering?

  • microkrediet;
  • Bijstandsverlening Zelfstandigen;
  • crowdfunding;
  • factoring.

Met behulp van deze mogelijkheden is het voor iedere onderneming mogelijk om innovatief te ondernemen. Door al in de voorstadia van je onderneming creatief na te denken, is het makkelijker om ook binnen je onderneming op zoek te gaan naar innovatie. Probeer in problemen te denken en stel jezelf de vraag waar de pijnpunten van je klanten liggen. Hoe kan jij ze nog beter van dienst zijn? 

Innoveren als MKB'er: hoe doe je dat?

Om innovatief te ondernemen moet je op de hoogte zijn van belangrijke retailtrends en het gedrag van consumenten. Toets altijd eerst je idee bij je klanten om te kijken of ze er wel op zitten te wachten. Wees bovendien niet bang om de competitie aan te gaan, want dit helpt je om je ideeën verder te verscherpen en ontwikkelen. Investeer in je personeel, want in je eentje gaat het je niet lukken om een goed prototype op de markt te brengen. Blijf niet alleen rondlopen met je ideeën, maar vorm een team van mensen met hart voor de zaak. Loop bovendien niet te hard van stapel door gelijk alles in één keer te willen, maar werk in mijlpalen. Zo houd je innovatief ondernemen voor jezelf overzichtelijk en liggen je dromen binnen handbereik. 

Innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is toch iets voor wereldverbeteraars en non-profit organisaties? Absoluut niet. Het betekent dat jij als ondernemer oog hebt voor de maatschappij. Als bedrijf in de duurzame sector hecht je veel waarde aan het milieu en probeer je dit ook uit te dragen naar je klanten. Uiteraard is het niet altijd makkelijk om ondernemen met duurzaamheid te combineren. Gelukkig helpen we je graag om innovatief na te denken over het milieu. Als je lid wordt van INretail kun je rekenen op ondersteuning van ondernemersplan tot financiering en nog vele andere dingen. Zo bieden we je inspirerende INretailmodellen voor de mode- en woonbranche die je inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Behaal betere resultaten door innovatief ondernemen met INretail

Innovatief ondernemen leidt tot betere resultaten voor zowel jouw bedrijf als de samenleving. INretail ondersteunt je onder andere op het gebied van innovatief ondernemen. Wij bieden ook hulp bij jong ondernemen, want als jonge ondernemer is het niet altijd makkelijk om een bedrijf op te starten. INretail is er voor jou en al jouw vragen! Daarnaast profiteer je als lid van onze ledenwinkel van kortingen voor marketing, ICT, coaching en advies. Meld je aan en ontdek het zelf!