Doe waar je goed in bent

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Als we terugkijken op het bijna voorbije jaar, dan valt het mij op dat de schoenenbranche 2017 afsluit met grote omzetverschillen.

Veel handel, weinig marge

Wanneer we de cijfers nader bekijken, dan zijn de winnaars vooral de ketens en zelfstandig ondernemers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Dit komt vaak door hun online business. Een schrale troost voor ondernemers die hier niet van profiteren, want de online marges zijn niet bepaald jaloersmakend. Kijk maar naar, de uit Amerika overgewaaide fenomenen, Black Friday en Blue Monday. Dit creëert wél veel handel, maar met marges waar bijna niets van overblijft.

Verras de consument

De boodschap is dan ook: laat je als ondernemer niet van de wijs brengen door dit soort ontwikkelingen. Het is veel beter om te doen waar je goed in bent. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je een goed team hebt in je winkel en dat je mensen qua vakkennis en vaardigheden up-to-date houdt. De gouden regel in de retail, nu en in de toekomst, is: ‘hoe sneller ik mij aanpas aan wat de consument wil, hoe meer ik daarvan profiteer.’ Verras de consument in je winkel met een mooi en steeds actueel assortiment in combinatie met kennis en kunde van je medewerkers.

Elkaar scherp houden

Dankzij de legio kansen en uitdagingen voor de actieve ondernemers die bereid zijn te veranderen, zie ik het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Laten we elkaar scherp houden. Blijf mij appjes, smsjes en mailtjes sturen om mij in de gelegenheid te stellen samen voor elkaar te krijgen wat jou bezighoudt.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2018, zowel persoonlijk als zakelijk.

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen