Doe waar je goed in bent

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Als we terugkijken op het bijna voorbije jaar, dan valt het mij op dat de schoenenbranche 2017 afsluit met grote omzetverschillen.

Veel handel, weinig marge

Wanneer we de cijfers nader bekijken, dan zijn de winnaars vooral de ketens en zelfstandig ondernemers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Dit komt vaak door hun online business. Een schrale troost voor ondernemers die hier niet van profiteren, want de online marges zijn niet bepaald jaloersmakend. Kijk maar naar, de uit Amerika overgewaaide fenomenen, Black Friday en Blue Monday. Dit creëert wél veel handel, maar met marges waar bijna niets van overblijft.

Verras de consument

De boodschap is dan ook: laat je als ondernemer niet van de wijs brengen door dit soort ontwikkelingen. Het is veel beter om te doen waar je goed in bent. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je een goed team hebt in je winkel en dat je mensen qua vakkennis en vaardigheden up-to-date houdt. De gouden regel in de retail, nu en in de toekomst, is: ‘hoe sneller ik mij aanpas aan wat de consument wil, hoe meer ik daarvan profiteer.’ Verras de consument in je winkel met een mooi en steeds actueel assortiment in combinatie met kennis en kunde van je medewerkers.

Elkaar scherp houden

Dankzij de legio kansen en uitdagingen voor de actieve ondernemers die bereid zijn te veranderen, zie ik het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Laten we elkaar scherp houden. Blijf mij appjes, smsjes en mailtjes sturen om mij in de gelegenheid te stellen samen voor elkaar te krijgen wat jou bezighoudt.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2018, zowel persoonlijk als zakelijk.

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen