Geen vraag te gek
088 973 06 00

Doe waar je goed in bent

Als we terugkijken op het bijna voorbije jaar, dan valt het mij op dat de schoenenbranche 2017 afsluit met grote omzetverschillen.

Veel handel, weinig marge

Wanneer we de cijfers nader bekijken, dan zijn de winnaars vooral de ketens en zelfstandig ondernemers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Dit komt vaak door hun online business. Een schrale troost voor ondernemers die hier niet van profiteren, want de online marges zijn niet bepaald jaloersmakend. Kijk maar naar, de uit Amerika overgewaaide fenomenen, Black Friday en Blue Monday. Dit creëert wél veel handel, maar met marges waar bijna niets van overblijft.

Verras de consument

De boodschap is dan ook: laat je als ondernemer niet van de wijs brengen door dit soort ontwikkelingen. Het is veel beter om te doen waar je goed in bent. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je een goed team hebt in je winkel en dat je mensen qua vakkennis en vaardigheden up-to-date houdt. De gouden regel in de retail, nu en in de toekomst, is: ‘hoe sneller ik mij aanpas aan wat de consument wil, hoe meer ik daarvan profiteer.’ Verras de consument in je winkel met een mooi en steeds actueel assortiment in combinatie met kennis en kunde van je medewerkers.

Elkaar scherp houden

Dankzij de legio kansen en uitdagingen voor de actieve ondernemers die bereid zijn te veranderen, zie ik het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Laten we elkaar scherp houden. Blijf mij appjes, smsjes en mailtjes sturen om mij in de gelegenheid te stellen samen voor elkaar te krijgen wat jou bezighoudt.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2018, zowel persoonlijk als zakelijk.

Delen