Doe waar je goed in bent

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Als we terugkijken op het bijna voorbije jaar, dan valt het mij op dat de schoenenbranche 2017 afsluit met grote omzetverschillen.

Veel handel, weinig marge

Wanneer we de cijfers nader bekijken, dan zijn de winnaars vooral de ketens en zelfstandig ondernemers die hun zaakjes goed voor elkaar hebben. Dit komt vaak door hun online business. Een schrale troost voor ondernemers die hier niet van profiteren, want de online marges zijn niet bepaald jaloersmakend. Kijk maar naar, de uit Amerika overgewaaide fenomenen, Black Friday en Blue Monday. Dit creëert wél veel handel, maar met marges waar bijna niets van overblijft.

Verras de consument

De boodschap is dan ook: laat je als ondernemer niet van de wijs brengen door dit soort ontwikkelingen. Het is veel beter om te doen waar je goed in bent. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je een goed team hebt in je winkel en dat je mensen qua vakkennis en vaardigheden up-to-date houdt. De gouden regel in de retail, nu en in de toekomst, is: ‘hoe sneller ik mij aanpas aan wat de consument wil, hoe meer ik daarvan profiteer.’ Verras de consument in je winkel met een mooi en steeds actueel assortiment in combinatie met kennis en kunde van je medewerkers.

Elkaar scherp houden

Dankzij de legio kansen en uitdagingen voor de actieve ondernemers die bereid zijn te veranderen, zie ik het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Laten we elkaar scherp houden. Blijf mij appjes, smsjes en mailtjes sturen om mij in de gelegenheid te stellen samen voor elkaar te krijgen wat jou bezighoudt.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2018, zowel persoonlijk als zakelijk.

Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen