Geen vraag te gek
088 973 06 00

Komkommertijd?

Normaal gesproken staat de zomerperiode bekend als komkommertijd. Zelfs in de ongewone situatie waarin we nu al ruim een half jaar verkeren door de impact van het coronavirus, is het dagelijkse leven overgeschakeld naar een lagere versnelling

Lagere versnelling

En wie de tv aanzet, ziet bijna alleen maar herhalingen van eerder uitgezonden programma’s. Toch is het voor de sportbranche mijns inziens allerminst komkommertijd.

In de buurt

Dat het in onze sector niet aan de orde is om een tandje lager te schakelen, heeft alles te maken met het gegeven dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders dit jaar vakantie in eigen land viert. Vertrekken onze klanten normaliter massaal naar het buitenland, waardoor we ze een paar weken ‘kwijt’ zijn, nu blijven ze letterlijk en figuurlijk in de buurt. Daardoor is het gemakkelijker om ze te blijven verrassen en inspireren. Immers, de vakantie in eigen land wordt vooral op een actieve wijze beleefd.

Beste papieren

Dit voorjaar hebben we al een hausse gezien in de belangstelling voor sportief wandelen, wat heeft geresulteerd in een verhoogde vraag naar wandelschoenen. Door de vakantie in eigen land wordt wandelen alleen nog maar populairder. Maar ook andere vormen van actieve vrijetijdsbesteding mogen zich verheugen in een verhoogde belangstelling. Omdat het voor veel landgenoten de eerste keer is dat ze hun vakantie dit jaar anders dan anders beleven, heeft de sportretail mijns inziens de beste papieren om daarvan te profiteren.

Kansen

Er is immers bij de ‘nieuwkomers’ meer dan ooit behoefte aan goede informatie en een persoonlijk advies, als het kan aangevuld met tips en ervaringen uit de praktijk. Onnodig te zeggen dat jouw goed geschoolde, servicegerichte, gemotiveerde en enthousiaste winkelmedewerkers het beste in staat zijn om aan die vraag te voldoen. Kortom, de kansen liggen voor het grijpen wanneer je als sportondernemer nu juist níet in de ‘komkommertijdmodus’ gaat. Komkommertijd? Vergeet het maar!


Nadieh Notermans van Ton Notermans Outdoor, wandelsport en travel deelt haar ervaring

Delen