Geen vraag te gek
088 973 06 00

Belt vertelt: Laat jezelf zien tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week

De consument is zich steeds meer bewust van duurzaamheid in fashion. Consumenten staan meer en meer stil bij de impact van hun keuzes op de wereld, maatschappij en zichzelf.

Voor retail is verantwoord ondernemen een hygiëne factor en transparantie is hierin de volgende stap. De consument denkt goed na over wat er gekocht wordt, maar vooral ook bij wie. Wie kan de consument 100% transparantie bieden en antwoord geven op vragen over bijvoorbeeld het productieproces?

Om dit aan te jagen en alle mooie verhalen rondom duurzaamheid in de modebranche dichterbij de consument te brengen, wordt dit jaar voor de zesde keer op rij de Dutch Sustainable Fashion Week georganiseerd. 

"Voor ons is duurzaam ondernemen het voeren van duurzame collecties en merken, het onderhouden van lange termijn relaties met klanten en leveranciers én proberen door kleine dingen op de werkvloer bij te dragen aan een beter milieu."
De Rode Winkel | Winnaar Storytelling award 2018

Een event waar jij als duurzame retailer een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Heb jij een winkel met duurzame mode of hanteer jij een duurzaam concept? Dan is de Dutch Sustainable Fashion Week hét moment om aandacht te vragen.

Zo worden duurzame winkelroutes gepromoot en verspreid via lokale media en kanalen van DSFW. Je kan aanhaken op de landelijke campagne door activiteiten in je winkel te organiseren die worden opgenomen in het programma. En DSFW zorgt ervoor dat jouw winkel direct herkenbaar is als deelnemer.

"Het klantcontact is prettig, er wordt goed geluisterd naar de wensen en er wordt persoonlijk advies gegeven. De medewerkster geeft aan dat de collectie van de winkel bestaat uit meerdere duurzame merken. Daarnaast is ook duidelijk zichtbaar dat de producten bestaan uit duurzame materialen."
LEEF Meppel | Winnaar Storytelling award 2019

Kortom, vertel het verhaal achter je product, profiteer van alle aandacht die rondom de Dutch Sustainable Fashion award plaatsvindt en draag bij aan het verder verduurzamen van de modebranche.

"De medewerker neemt de tijd om mee te denken met de klant. Ook wordt uitgebreid de tijd genomen om meer te vertellen over de achtergrond van het merk; het land van herkomst, het materiaal, het idee van de ontwerper en de wijze waarop de tassen geproduceerd worden."
Ter Steeg Lederwaren | Winnaar Storytelling award 2019Aanmelden

Dutch Sustainabale Fashion Week 2019

Van 4 t/m 13 oktober 2019 vindt de zesde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week plaats in Amsterdam. Op de vooravond maakt Tommy Driessen zijn debuut als ontwerper met een collectie gemaakt van zijn jarenlange opgebouwde archief van vintage materialen en spectaculaire stoffen.

Verder vind je veel jong talent tijdens de Future Fashion Show en worden er veel evenementen georganiseerd. De komende weken deelt de organisatie meer programma onderdelen voor de aankomende editie.

Delen