Geen vraag te gek
088 973 06 00

Je staat er niet alleen voor

Hard geraakt

Verder specialiseren of generalist blijven? Dat was de keuze waar ondernemers in de sportretail pakweg twintig jaar geleden voor stonden. Het was de tijd waarin ketens uit het buitenland en discounters zich steeds nadrukkelijker gingen manifesteren op ‘onze’ sportmarkt. Nu vooral sportspeciaalzaken in bepaalde segmenten extra hard geraakt worden door de coronacrisis is het begrijpelijk dat deze ondernemers zich afvragen hoe het verder moet. Mijn antwoord: weet dat je er niet alleen voor staat!

Geen verruiming

Je zult maar een wintersportspeciaalzaak zijn of ooit gekozen hebben voor specialisatie op het gebied van de teamsporten. Dan wordt het wel heel lastig om de winter of het zaal- en veldsportseizoen zonder kleerscheuren door te komen. Zeker nu het met de cijfers van het aantal besmettingen de verkeerde kant op gaat kan de overheid ons nauwelijks perspectief bieden op versoepeling van de maatregelen. Pas half januari wordt opnieuw bekeken hoe we er voor staan. Tot die tijd blijft het devies reis niet naar het buitenland en is er geen sprake van verruiming voor sporten in teamverband.

Extra support

Wat het extra taai maakt voor specialisten op het gebied van wintersport en teamsporten is dat er niet voor alle typen winkels passende steunmaatregelen zijn. Terwijl sportgeneralisten en winkels in bijvoorbeeld running, wandelen en thuisfitness kans zien deze moeilijke periode grotendeels op eigen kracht door te komen, zijn de eerder genoemde specialisten keihard afhankelijk van extra support. Los van de algemene steunmaatregelen van de overheid, is er voor hen niets extra’s geregeld.

Beter voorbereid

Juist aan deze extra zwaar getroffen sportondernemers wil ik laten weten dat INretail niet wegkijkt. Afgezien van het feit dat we bij de overheid blijven strijden voor verdere lastenverlichting, biedt INretail ondersteuning met informatie en advies. Laat ons meekijken en meedenken om je door deze crisis heen te helpen. Daarbij kijken we niet alleen naar de korte termijn, maar vooral ook naar de toekomst. Het is uiteraard niet te voorkomen dat er nog eens zo’n pandemie komt, maar we kunnen sportretailers wél helpen daar beter op voorbereid te zijn.

Delen