Flitsbezorging een interessante optie?

Flitsbezorging een interessante optie?

16 maart 2022

Flitsbezorging groeit razendsnel, ook in ons land. Zapp, Gorillas, Getir en Flink zijn in de grotere steden inmiddels gevestigde namen als het gaat over flitsbezorging. Voor consumenten betekent het service aan de voordeur en dus veel gemak. De snelle groei zorgt voor kansen, maar levert soms lokaal ook zorgen op, denk maar aan de aandacht die zogenaamde darkstores de laatste weken kregen.

INretail, Thuiswinkel.org en E-commerce Nederland hebben zich samen over het fenomeen flitsbezorging gebogen. Het resultaat is een analyse van flitsbezorging met aanbevelingen voor betrokkenen. Dat zijn niet alleen gemeenten en de flitsbezorgers zelf, maar we zien ook opties voor ondernemers in de winkelstraat. Het is altijd goed om kansen te verkennen. Flitsbezorgers zoeken vaak lokale samenwerkingen op. Bedrijfsmatig gezien kan dat een interessante kant van dit fenomeen zijn. En: flitsbezorging gaat lang niet alleen over dagelijkse boodschappen. Alles wat bezorgd kan worden is in potentie interessant. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je de analyse en aanbevelingen.

Analyse en aanbevelingen
Manon Straatman

Manon Straatman

Adviseur ruimtelijke ordening

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.