Persbericht

PERSBERICHT: Aandacht voor retail een must bij gemeenteraadsverkiezingen

18 juni 2021

De retail en de winkelstraten staan voor grote uitdagingen komende jaren. De sleutel naar leefbare en vitale centrumgebieden hebben gemeenten in handen. Daarom vindt INretail het een must dat er aandacht is voor de retail bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Alle lokale politieke partijen in ons land zijn door de brancheorganisatie aangeschreven.

Maatschappelijk belang

De lokale politiek moet nadenken over de vraag hoe winkelgebieden ook in de toekomst aantrekkelijk blijven en plannen daarvoor moeten te lezen zijn in de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar. Daar wordt nu al aan gewerkt en daarom is het een logisch moment om ook nu het maatschappelijke belang van gezonde en aantrekkelijke winkelgebieden te benadrukken. “Je wordt als lokale politicus een stemmenkanon als je aandacht hebt voor wat mensen in een plaats bezighoudt. Mooie winkels, geen leegstand en een fijne en veilige omgeving waar je winkelt en verblijft, zijn zulke thema’s,” zegt INretail.

Kleinere winkelgebieden

Het winkellandschap verandert volop en dat heeft veel gevolgen voor de 2.500 winkelgebieden die ons land telt. Corona heeft daar nog een versnelling in aangebracht. Daarom is het extra belangrijk dat de gemeentelijke politiek overal in ons land nadenkt over de vraag hoe toekomstige winkelgebieden eruit moeten zien. Heel veel gebieden zullen kleiner moeten worden om vitaal te blijven, waarbij de klant er nog steeds een gevarieerde aanbod moet vinden dat voor aantrekkingskracht en eigenheid zorgt. Dit vraagt om lokaal maatwerk.

Plezierig winkelen

INretail stuurde het document ‘Kies retail, kies dichtbij’ naar alle lokale politieke partijen. Daarin beschrijft zij hoe de lokale politiek kan zorgen dat bewoners en bezoeken ook in de toekomst op een prettige manier kunnen blijven winkelen en ondernemers renderend kunnen ondernemen. Ook lokale winkeliersverenigingen worden getipt over de brief die naar de politieke partijen ging.   

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.