Geen vraag te gek
088 973 06 00

PERSBERICHT: Alfa-college krijgt officiële branche-erkenning INretail

Eind april reikte INretail de eerste branche-erkenning uit aan het Alfa-college in Hoogeveen dat in totale 12.000 studenten en cursisten in Noord- en Oost-Nederland telt. Dit ROC biedt fashion opleidingen op MBO-niveau aan en heeft een aantoonbare sterke samenwerking met ondernemers in de regio. Dat is het criterium om voor de branche-erkenning in aanmerking te komen.

“Beroepen in de retail veranderen door het winkelgedrag van consumenten”, legt Dorien Krassenberg van INretail uit. “Digitale vaardigheid en gastvrijheid skills worden steeds belangrijker voor medewerkers. Het is belangrijk dat studenten al tijdens de opleidingen nieuwe vaardigheden leren en actuele retailvereisten ervaren.”

Nauw overleg met ondernemers
Ciska Snel, docent op het Alfa-college is trots op de branche-erkenning. “Goed opleiden is belangrijk. Studenten zijn de werknemers en ondernemers van de toekomst! Het Alfa-college heeft samenwerking met ondernemers in Hoogeveen en in de regio verankerd in het onderwijs. In nauw overleg met fashionretailers in de regio wordt onderwijs aangeboden, passend bij de branche. En daar horen ook gastlessen, bedrijfsbezoeken en praktijkprojecten bij.”

Modestad Hoogeveen
Een voorbeeld van een praktijkopdracht is hert jaarlijkse evenement Modestad Hoogeveen. Tijdens deze editie van Modestad Hoogeveen lopen veel studenten van het Alfa-college mee als model, vorig jaar regelden enkele studenten de opgave en planning van alle modellen. Voor INretail was het een passende gelegenheid om de branche-erkenning uit te reiken.

Over de audit
Samen met Kenniscentrumhandel (KCH) ontwikkelde INretail de auditcriteria. KCH is een onafhankelijk instituut voor audit en kwaliteitsbewaking en voerde in februari 2019, in opdracht van INretail, de audits uit. Het Alfa-college heeft aangetoond dat de onderwijsvisie is afgestemd op de branche waardoor studenten goed voorbereid worden op een toekomst in de fashion/retail.

Het Alfa-college in Hoogeveen biedt drie opleidingen op het gebied van Fashion. Onder de Business School vallen de opleidingen Verkoopspecialist, Ondernemer Retail en Manager Retail. Bij deze opleidingen wordt een specialisatie in Fashion aangeboden.

Delen