PERSBERICHT

PERSBERICHT: Bezoek aan binnenstad gehalveerd

20 oktober 2020

De aangescherpte coronamaatregelen hebben veel impact op de binnensteden. Uit een analyse van INretail blijkt dat vorige week (maandag 12 tot en met zondag 18 oktober) het aantal bezoekers in zeven van de dertien steden kelderde met 50% of meer.

Amsterdam en Eindhoven spannen de kroon met 61% minder bezoekers dan vorig jaar, gevolgd door Utrecht (-60%), Den Haag (-58%) en Breda (-57%).

INretail analyseerde op basis van bezoekers- en omzetdata van grote winkelketens de ontwikkelingen vorige week in Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De gemiddelde teruggang in aantal bezoekers in deze steden is 49% in vergelijking met dezelfde week vorig jaar.  

Omzet

Ook de omzetontwikkeling was dramatisch. In Rotterdam bleef de omzet maar liefst 56% achter vergeleken met 2019, gevolgd door Amsterdam en Eindhoven (beide -49%), Utrecht en Breda (beide -46%) en Den Haag en Nijmegen (beiden -43%). De omzet was gemiddeld in de dertien steden 38% lager dan dezelfde periode vorig jaar.

INretail constateert dat de pandemiebestrijding ongekend veel consequenties met zich meebrengt die retail ondernemers diep raken. De non-food vertegenwoordiger overlegt met gemeenten en landelijke overheid over maatregelen die zowel corona bestrijden als ook winkels op een veilige manier open houden. Zo kan consumenten de mogelijkheid geboden worden om hun aankopen te blijven doen.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.