PERSBERICHT

PERSBERICHT: volledige integratie e-commerce functies in cao retail non-food

10 november 2020

Vanaf vandaag kunnen e-commerce functies binnen non-food retail bedrijven worden ingedeeld volgens de functiewaarderingssystematiek van de cao retail non-food via www.functiewijzer.nl. Vorige maand heeft het ministerie van Sociale Zaken e-commerce functies die aan de cao zijn toegevoegd officieel goedgekeurd.

Meer dan 170.000 medewerkers vallen onder de werkingssfeer van de grootste cao in non-food. Deze vernieuwing is een belangrijke stap in de ambitie om de retailtransitie professioneel te begeleiden, vindt Koninklijke INretail. E-commerce groeit sterker dan ooit en de cao retail non-food sluit hier nu naadloos bij aan.

Duidelijke beschrijvingen

In de cao van de non-food retailsector zijn heldere basisafspraken gemaakt die gelden voor iedereen die in de sector werkt. Een duidelijk functiewaarderingssysteem en loongebouw zijn er onderdeel van. Met de nieuwste stap zijn nu alle functies in de retail, zoals bijvoorbeeld e-commerce-medewerkers, winkelmedewerkers en distributiemedewerkers duidelijk beschreven en gewaardeerd op zwaarte van de functie en hieraan gekoppelde loongebouw.

E-commerce functies makkelijk indelen

De functiewaarderingssystematiek is voor e-commerce functies ingedeeld in marketing, commerce, supply chain, data, ICT en management. De site www.functiewijzer.nl is zo ingericht dat werkgevers en medewerkers de e-commerce functies makkelijk kunnen indelen in de juiste functiegroep. Met de doorgevoerde vernieuwingen blijft de cao retail non-food moderniseren.

Aantrekkelijk voor alle branches

De cao retail non-food bestaat uit 14 pagina’s met basisafspraken die gelden voor de volgende branches:  mode-, schoenen-, sport-, woon-en keuken- en tuinwinkels en juweliers, parfumerieën, warenhuizen en individuele ketens in non-food branches. Soms gelden aanvullende afspraken per branche. De eenvoud van de cao is aantrekkelijk voor de hele non-food sector.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.