Geen vraag te gek
088 973 06 00

Hoe ziet de toekomst eruit voor mijn onderneming?

Veel ondernemers stellen zich momenteel deze vraag. De retail is in transitie en aan jou als ondernemer om hier op een juiste manier op in te spelen.

Fysieke winkels zijn niet langer de primaire transactieplekken, consumenten vertonen ander gedrag en het gaat steeds meer om de attractie in plaats van de transactie.

Deze snel veranderende retailomgeving maakt het ondernemerschap niet gemakkelijker. Toch ziet INretail de toekomst van de fysieke winkel niet zo somber in. Wanneer er op een juiste manier met de veranderingen wordt omgegaan is het zeker mogelijk om de fysieke winkel succesvol te maken/behouden.

Behapbare oplossingen

Consumentengedrag verandert, winkelgebieden transformeren en wetgeving blijft op punten wijzigen. Hierdoor stoppen sommige ondernemers, omdat het vertrouwen in de retail weg is of omdat het ook daadwerkelijk minder goed gaat met de onderneming. Echter, met behulp van onze bedrijfsadviseurs is het met relatief kleine aanpassingen mogelijk om het tegendeel te bewijzen. Onze bedrijfsadviseurs kunnen jouw bedrijf voor een deel/geheel doorlichten en behapbare oplossingen toereiken en eventueel implementeren. Denk hierbij aan het actualiseren van het winkelbeeld, vernieuwen/optimaliseren van jouw aanbod, actief online/offline marketingbeleid.

Strategische keuzes maken

Uiteraard doen zich ook omstandigheden voor dat het voortzetten van de exploitatie op de huidige locatie onzeker is of misschien wel niet meer mogelijk. Op welke manier ga je dan jouw toekomst invullen? Bij het voortzetten van het ondernemerschap zul je kritisch naar jezelf als ondernemer en de onderneming op zichzelf staand moeten kijken. Is het concept op een andere locatie wel succesvol, of is het helaas beter om te stoppen met de zaak? Dit zijn geen vragen waar je zomaar antwoord op kan geven. Onze bedrijfsadviseurs helpen jou graag met het sparren en/of begeleiden met de keuze. INretail begeleidt regelmatig ondernemers die voor zo een keuze staan en de praktijk leert dat het fijn is om een onafhankelijke expert hierbij te betrekken.

Wij vanuit INretail zijn ervan overtuigd dat ondernemers die de juiste keuzes durven te  maken daar gelukkig van worden, of dat is middels een carrière in een andere tak van sport of in de retail. Durf te kiezen voor jezelf!

Haal het beste uit jezelf

De retail biedt juist veel kansen, mits je de juiste keuzes maakt. Zorg voor een duidelijk en aansprekend concept, speel in op de klantbehoefte en laat aan jouw klant zien dat jij een superspecialist bent en kies daarvoor de juiste plek uit waar je dit het beste kunt doen. Doe hier geen concessies aan en blijf vooral dicht bij jezelf, want dan haal je ook het beste uit jezelf als ondernemer.

Delen