Geen vraag te gek
088 973 06 00

Detailhandel non food

Detailhandel non food winkelstraatDe detailhandel non food is gericht op het leveren van consumentengoederen aan consumenten. INretail is de specialist op het gebied van detailhandel gericht op de woonbranche, modebranche, schoenenbranche en sportbranche. Als grootste brancheorganisatie in de detailhandel non food lobbyen wij zowel lokaal als (inter)nationaal om de lasten en regels voor ondernemers te beperken. Onze retail professionals ondersteunen en adviseren je over cao, bedrijfsvoering, juridische kwesties en marktontwikkelingen. Daarnaast helpen we je jezelf voor te bereiden op de toekomst. Dit alles om ondernemen makkelijker maken.

Informatie en advies voor ondernemen in de detailhandel

INretail is een vereniging met een bestuur en ledenraad, die opkomt voor de belangen van ondernemers die actief zijn in de detailhandel non food. Wij hebben veel kennis in huis over cijfers en trends binnen de retailsector en daar vertellen we je graag meer over. In ons retailhuis ben je van harte welkom om te vergaderen, werken of om te sparren met collega-ondernemers. Alle leden van INretail ontvangen vier keer per jaar het INretail Magazine. Dit blad gaat over jou, je stad en je passie voor ondernemen. Daarnaast biedt INretail informatie en advies omtrent: 

  • juridische zaken;
  • bedrijfsvoering;
  • personeel;
  • RI&E;
  • trends binnen de detailhandel non food.

Het invullen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie is al sinds 1994 verplicht. Met een RI&E laat jij namelijk zien dat je hebt nagedacht over gezondheids- en veiligheidsrisico's op de werkvloer. Waar moeten je medewerkers naartoe als er brand uitbreekt? Toch hebben veel beginnende ondernemers geen idee hoe ze moeten beginnen. INretail heeft een inventarisatie ontwikkeld die je binnen 60 minuten invult. Samen inventariseren we jouw winkel, maken we een plan van aanpak en bespreken we de verbeterpunten. Op die manier ben jij binnen de kortste keren ARBO-proof. 

De CAO voor de retailsector non food 

Per 1 juli 2018 tot en met 1 januari 2021 geldt de nieuwe CAO voor de detailhandel non food. Deze CAO geldt voor de overkoepelende Retail non food sector en is daarmee van toepassing op wel 170.000 medewerkers. Voor jou als ondernemer staan er ook cruciale afspraken in, bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen en loonsverhogingen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de cao detailhandel om conflicten met werknemers te voorkomen. 

Stappen maken in de non food retail? 

INretail helpt jou met het verwezelijken van je doelstellingen. Wil je meer weten over wat wij als brancheorganisatie detailhandel non food voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om stappen te maken in detailhandel non food.