Geen vraag te gek
088 973 06 00

Enquête: vitaliteit scoort een hele dikke voldoende

Winkelmedewerkers in de mode, schoenen, sport en woonbranche voelen zich fit en gezond en gaan vol energie naar hun werk. Toch komt het thema vitaliteit nog lang niet bij iedereen op het werk ter sprake, blijkt uit de enquête van Werk in de Winkel.

Bijna alle winkelmedewerkers (89%) gaan met energie naar het werk! Klantcontact en de klant adviseren geeft driekwart de meeste energie. Omgaan met collega’s zorgt (ook) voor energie (64%). Bij driekwart van de medewerkers is de leidinggevende ervan op de hoogte wat hem of haar positieve energie geeft in het werk.

Wel ervaart 55% regelmatig fysieke belasting van het werk, met name doordat er gesjouwd moet worden en/of de winkel opnieuw moet worden ingericht. Dit terwijl de meerderheid tegelijkertijd ook aangeeft aan de fitnorm te voldoen. Dat houdt in: drie keer per week minimaal 20 minuten intensieve activiteit waarbij je hartslag omhoog gaat en je begint te transpireren.

Download hier de factsheet of bekijk de complete rapportage.

Werk/privé balans

Als we inzoomen op de werkomstandigheden geeft 20% van de medewerkers aan gedemotiveerd te raken door de negatieve houding van collega’s, maar ook van klanten. Dit telt zwaarder dan werkdruk volgens hen. Om meer positieve energie te krijgen beweegt of sport de helft van de medewerkers. 12% geeft aan positief te denken en op die manier energieker te worden. 64% van de ondervraagden heeft een goede balans tussen werk en privé. Hoewel 37% regelmatig ongezonde stress op het werk ervaart. 

De medewerkers geven zowel hun fysieke als mentale gezondheid gemiddeld een 8,5. Om in de toekomst fit hun werk te kunnen blijven doen geeft driekwart aan gezond te (blijven) eten en te sporten. 23% wil minder uren te gaan werken.

Rol werkgever

Opvallend is dat 44% van de deelnemers aan het onderzoek zegt dat vitaliteit en gezondheid niet tot nooit ter sprake komt op het werk. Terwijl 43% dit wel bij de rol van de werkgevers vindt horen. De werkgever kan volgens 41% van de medewerkers bijdrage aan de vitaliteit van de medewerker door het volgen van opleidingen te stimuleren.

Een gesprek aangaan met een medewerker over zijn of haar vitaliteit en daarmee ook zijn/haar inzetbaarheid wordt als zeer waardevol ervaren. Onderwerpen waar het gesprek over kan gaan zijn werkplezier, werk-privé balans, vakkennis en vaardigheden, energie en gezondheid, en mobiliteit.

We hebben een vragenlijst voor werknemers opgesteld, die kan dienen als uitgangspunt voor een gesprek.

Neem voor meer informatie contact op met Robin Spies, adviseur Ondernemersservice.

Delen