Kiezen voor een baan in de retail

Kiezen voor een baan in de retail

24 maart 2022

Q&A Insights deed recent een onderzoek naar de belangrijkste redenen voor werknemers om te kiezen voor een baan in de retail. Het onderzoek is uitgevoerd onder twintigers en dertigers, omdat zij belangrijk zijn voor de toekomstige arbeidsmarkt. De belangrijkste uitkomsten delen we graag met je. Zo weet jij waar je op moet letten bij het werven van nieuw personeel.

Werksfeer

Verreweg de belangrijkste reden voor het kiezen van een werkgever onder de deelnemende respondenten is de werksfeer. Uit het onderzoek is gebleken dat een prettige communicatie onderling, transparantie en samenwerking met collega’s belangrijke bijdrages leveren aan de werksfeer. Om de werksfeer te bevorderen hebben wij ook een aantal tools voor jou ontwikkeld. Klik daarvoor hier.  

Financiële vergoeding

Opvallend is dat een prettige werksfeer dus van nog een groter belang is dan de financiële vergoeding, die op de tweede plaats staat. De financiële vergoeding moet uiteraard wel een acceptabel niveau hebben.  

Mocht je overwegen om (nieuwe) werknemers een extraatje te geven dan hebben wij in een artikel over variabel belonen op een rijtje gezet hoe je dit het beste kunt doen.  

Flexibiliteit

Voor werknemers zijn zaken als de mogelijkheid om zelf te kiezen voor het aantal contracturen, het eenvoudig kunnen switchen van diensten, voldoende variatie in de diensten en de gelegenheid om verlof op te kunnen nemen van belang. Het is slim om hier met jouw (nieuwe)  werknemers over in gesprek te gaan.   

Voor meer tips en verdere informatie over het vinden en binden van je personeel verwijzen wij je naar deze pagina.

Suzanna Heuff

Suzanna Heuff

HR-adviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.