Geen vraag te gek
088 973 06 00

Cao detailhandel

Cao detailhandel INretailDe cao detailhandel is vanaf 2018 opgegaan in de cao Retail non-food. Ben jij ondernemer in de detailhandel, en wil jij alle ins en outs weten over deze cao? Laat je informeren door de deskundigen van INretail, die tijdens de onderhandelingen de werkgeversstem vertegenwoordigen. We brengen je graag op de hoogte van de nieuwe regelingen, zodat er voor zowel jou als je werknemers geen twijfel zal bestaan over de gemaakte afspraken.

Van cao detailhandel naar cao Retail non-food

De cao detailhandel was voorheen onderdeel van de cao fashion sport & lifestyle. Deze overeenkomst valt vanaf 2018 onder de cao Retail non-food, die een veel bredere groep werknemers en werkgevers omvat. Wel 170.000 medewerkers vallen onder de cao. De afspraken hebben onder andere betrekking op loonsverhoging, werk- en rusttijden, buitengewoon verlof en arbeidsongeschiktheid. Het is belangrijk om te weten hoe deze zaken geregeld zijn, zodat je in een onverwachte situatie weet wat jouw rechten en plichten zijn. 

Hoe ga je om met bijzonder verlof?

Het zal je maar gebeuren: je hebt een werknemer die om de paar weken vrij vraagt voor een bijzondere gelegenheid waar hij of zij bij moet zijn. In welke gevallen heeft je werknemer recht op buitengewoon verlof met behoud van loon? 

  • bij zijn of haar eigen huwelijk;
  • bij het huwelijk van zijn of haar kind, broer, zus of ouder(s);
  • bij het 25-, 40-, 50- of 60-jarig jubileum van zijn of haar ouders of schoonouders;
  • bij het aangaan van geregistreerd partnerschap;
  • bij het overlijden van een familielid;
  • bij zijn of haar dienstjubileum;
  • bij een verhuizing;
  • om een medische reden. 

Raadpleeg de volledige cao Retail non-food voor een compleet overzicht van alle regelingen omtrent buitengewoon verlof. 

Blijf op de hoogte van informatie over de cao

Op de website van INretail vind je alle belangrijke informatie over het resultaat van de cao-onderhandelingen binnen de branches wonen, mode, schoenen en sport. Chat met een van onze professionals over de verschillen tussen de oude cao detailhandel en de nieuwe retail cao of zoek het antwoord op in de servicedesk. Via de website blijf je verder op de hoogte van alle recente ontwikkelingen, doe je inspiratie op, lees je interessante artikelen en vind je handige tips over het ondernemerschap. Wij hebben veel kennis in huis van en over retail, en daar vertellen wij je graag over. Zo maken wij ondernemen makkelijker. 

Ondernemer in de detailhandel? Word dan lid!

Ben je een ondernemer, en zou jij graag méér willen dan slechts informatie/advies over bijvoorbeeld de cao detailhandel? Dat kan! Bij INretail kun je namelijk lid worden van onze ledenwinkel en genieten van meerdere voordelen, zoals aantrekkelijke kortingen. Deze voordelen betreffen onder andere kennis van actuele marktcijfers & trends, CBW-erkend profilering voor woon- en bruidsmodewinkels, een wekelijke nieuwsbrief met belangrijke ondernemersinformatie en gratis antwoord op al je vragen over de cao detailhandel, maar ook over personeel, wetten en regels. Bezoek bovendien eens een van onze workshops, informatiesessies of events, die regelmatig worden georganiseerd. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor meer informatie of persoonlijk advies. 

Word lid