Loontabellen

Loontabellen per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 stijgt het wettelijk minimumloon met 3,75%. Daarnaast is er een wijziging in de systematiek van het wettelijk minimumloon die tot een extra verhoging leidt. Waar voorheen een wettelijk minimum maandloon was, is er nu sprake van een wettelijk minimum uurloon.

Lees meer: Uitleg loontabellen en loongebouw Retail Non-food >>

Berekening WML

Let goed op bij de berekening van het maandloon wanneer het wettelijk minimumloon van toepassing is! Zie hiervoor ook het kennisdocument van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid en onze pagina over de aanpassing van het wettelijk minimumloon.

Andere cao-afspraken

Goed nieuws! Het eindbod dat werkgevers eind vorig jaar hebben uitgebracht naar de vakbonden is door de achterban geaccepteerd. Dat betekent dat er een cao is vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025. Dit geeft de komende twee jaar duidelijkheid en rust in een voor ondernemers uitdagende tijd. Meer informatie over het cao vind je hier of op de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.

Download de tabellen per branche

Loontabel Schoenen en Sport Loontabel Wonen Loontabel Mode, juweliers en parfumerieën, verf- en woninginrichting, tabaks- en gemakswinkels Loontabel Tuinbranche

Ondersteuning nodig?

Een nieuwe afdeling opzetten binnen jouw onderneming, het starten van een onderneming en het aannemen van personeel of nieuwe functies? Het is belangrijk om te kijken naar de functie-indeling van jouw medewerkers in de cao. Onze adviseurs kennen de cao en de werking van de loontabellen van binnen en buiten en helpen je hier graag mee op weg door middel van cao-support.

Daniëlle van Voorst

Daniëlle van Voorst

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.