Consumentenbehoefte: inspelen en doorpakken

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Momenteel is het centrum van Ede, de Gelderse gemeente en tevens mijn thuisbasis, door het uitgestrekte centrum moeilijk te belopen waardoor sommige delen slecht bezocht worden. Een herkenbaar probleem voor behoorlijk wat winkelgebieden.

Afgelopen week kregen we goed nieuws vanuit de Gemeente Ede. Er wordt ingezien dat het winkelgebied te groot is en nu is het tijd voor actie!

Centrum als verzamelplek

Het centrum moet dorpser, levendiger en groener worden en er moet minder winkelruimte ontstaan. Dit zorgt voor een overzichtelijk en gezellig winkelgebied. Ede speelt hiermee direct in op de consumentenbehoefte, probeert de verblijfsduur te vergroten en consumenten te verleiden het centrum als verzamelplek te zien. Als consument, maar ook als regioadviseur, herken ik de huidige uitdagingen. Ede is een gemeente met veel jonge gezinnen, maar ook een wat oudere doelgroep. Beiden hechten waarde aan een compact winkelgebied en zullen zeker positief reageren op deze aanpak.

Behoeftes zien en verwachtingen managen

Maar wat is er nu sterk in de aanpak van de gemeente Ede? Xander Haalboom, Binnenstadmanager, en ik spraken over de kracht van communicatie. Binnen de driehoek gemeente, ondernemers en Binnenstadmanagement wordt er continue gesproken over behoeftes, verwachtingen en toekomstperspectief. Door de betrokkenheid van alle stakeholders ontstaat er een vorm van begrip en blijven alle lijnen kort en open.

Tot slot is het van belang dat je je afvraagt hoe relevant je bent voor jouw klant. Dit geld niet alleen voor jou als ondernemer, maar ook zeker als winkelgebied. Wat bieden jullie waardoor de consument thuis beslist om van de bank af te komen en de stad in te gaan? Vaak zijn dit soort zaken onderling goed besproken en is het voor jullie als retailers heel duidelijk. Maar is dat ook zo voor de consument? Wees hierin duidelijk en maak zowel jouw winkel als jouw winkelgebied zo aantrekkelijk mogelijk.

Contactpersoon
Sebastian Galjaard
Sebastian Galjaard
Regioadviseur Utrecht, Gelderland en Limburg
06 406 647 80

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen