Hoe retailvriendelijk worden gemeenten?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Van Middelburg tot Emmen moest de lokale politiek eraan geloven. Verschillende verkiezingsprogramma’s werden met oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gescand op retailvriendelijkheid.

Detailhandel Nederland liet het onderzoek doen op verzoek van onder meer INretail. In 12 gemeenten werden alle verkiezingsbeloften uitgeplozen en op een rij gezet. En daarmee werd direct duidelijk: het kan echt nog veel beter.

Van lagere lokale lasten bijvoorbeeld worden ondernemers blij, maar lang niet alle politieke partijen hebben het in hun programma staan. Parkeren als kans om te scoren blijft ook nog onderbelicht, terwijl goede bereikbaarheid heel belangrijk is voor winkelgebieden. En ook veiligheid, de winkelopeningstijden en goede plannen om van winkelleegstand werk te maken doen ertoe. Deze onderwerpen zijn niet in alle verkiezingsprogramma’s terug te vinden. Kijk of jouw gemeente op de lijst staat en welke partijen het dan goed met je voor hebben.

Actie richting 21 maart 
Het is belangrijk dat je weet wat er speelt in jouw gemeente of winkelgebied. De thema’s die in het onderzoek naar voren komen zoals parkeerbeleid, bereikbaarheid en openingstijden, zijn thema’s die invloed hebben jouw ondernemerschap. Wat kan jij doen om meer ruimte voor ondernemerschap te creëren? Kom in actie!

Rapport Detailhandel Nederland    Actie richting 21 maart! 

Tags
Contactpersoon
Hans Boerkamp
Hans Boerkamp
Beleidsadviseur Financieel Economische Zaken
088 973 06 30

Recent nieuws

 • open

  Belt vertelt: de consument staat aan, jij ook?

  Nieuws
  Vandaag, 20 maart 2018
  Facebook, WhatsApp, e-mail en meer. De consument van nu staat altijd aan en wordt de hele dag door, gewild of ongewild, geconfronteerd met signalen en berichten. De grote vraag is natuurlijk: hoe zorg jij ervoor dat jouw content, tussen álle andere berichten, in het brein van de consument komt?
  Belt vertelt: de consument staat aan, jij ook?
 • open

  Geen overbodige luxe

  Nieuws
  Vandaag, 20 maart 2018
  Onder het motto ‘MVO in de schoenenbranche’ organiseert INretail op woensdag 28 maart a.s. een bijeenkomst waar dit thema centraal staat. En eerlijk gezegd… dat is geen overbodige luxe.
  Geen overbodige luxe
 • open

  If you can't beat them...

  Nieuws
  Vandaag, 20 maart 2018
  De markt bestaat al sinds de oudheid. Een plek waar mensen, kopers en verkopers, bij elkaar komen.
  If you can't beat them...
 • open

  Creatief met leegstand

  Nieuws
  Vandaag, 20 maart 2018
  Nederland telt teveel winkelmeters, waardoor lang niet alle winkelgebieden goed kunnen renderen. Momenteel heeft ons land te maken met een gemiddelde winkelleegstand van 7,4%.
  Creatief met leegstand

Gerelateerd aan dit artikel

Delen