Nieuw stadion, nieuwe winkelmeters?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Met de plannen voor een nieuw voetbalstadion voor Cambuur ligt er ook een plan voor een upgrade van het WTX-complex eromheen. Inclusief nieuwe winkelmeters voor retail en leisure. Dat laatste vindt INretail geen goed idee.

De gemeente Leeuwarden heeft een stevige brief ontvangen omdat de plannen voor een nieuw Cambuurstadion ook plannen voor nieuwe winkelmeters bevatten. INretail is van mening dat de plannen voor een nieuw stadion financieel op een andere manier mogelijk moet worden gemaakt. Daarnaast heeft een bestaande onderneming aangegeven naar de locatie te willen verplaatsen.

"Het hele land weet dat er nu te veel winkels zijn en dat er de komende vijf jaar 20 procent af zal gaan. Het komt niet alleen door online-aankopen, maar ook doordat de consument terughoudender is geworden. Voor Leeuwarden ligt dat niet anders.’’ aldus Jan Meerman. 

Lees hier de aandacht die de Leeuwarder Courant eraan besteedde.  

Speelt een dergelijke situatie ook bij jou in de winkelomgeving? Schakel dan direct INretail in. Dan knokken we samen voor minder, maar betere winkelmeters in ons land!

Tags
Contactpersoon
Sietske van der Linden
Sietske van der Linden
Beleidsadviseur Locatiebeleid
088 973 06 68

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Een van de vier

  Nieuws
  vrijdag, 10 augustus 2018
  Ik lees graag retail gerelateerde boeken. Die boeken koop ik altijd privé. Als ze mij hebben geboeid deel ik de strekking van de inhoud regelmatig in mijn columns, dat zal een enkeling niet zijn ontgaan.
  Bijl blogt: Een van de vier
 • open

  Column: van bouwput tot winkelparadijs!

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Terwijl ik ruim een uur te vroeg arriveer in het centrum van Utrecht, loop ik langs de gigantische bouwputten die de stad, waar ik jaren heb gewoond, er toch heel anders doen uitzien. Het is rommelig maar er is absoluut een stip op de horizon te zien.
  Column: van bouwput tot winkelparadijs!
 • open

  Column: het hete hangijzer

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Waar ik ook in het land kom, veel ondernemers hebben het. Maar komen er helaas te laat achter dát ze het hebben en moeten nu drastisch maatregelen treffen.
  Column: het hete hangijzer
 • open

  Kan iedereen in jouw winkel komen?

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  In juni is het programma MKB Toegankelijk in het leven geroepen. De ambitie is dat alle winkels en andere mkb-bedrijven toegankelijk worden voor iedereen. Is jouw winkel al toegankelijk voor iedereen?
  Kan iedereen in jouw winkel komen?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen