Geen vraag te gek
088 973 06 00

Als bedrijfsbeëindiging de beste keuze is

Als er al jaren sprake is van een te lage winst, een slechte liquiditeitspositie en ongunstige toekomstverwachtingen kun je je als ondernemer de vraag stellen of het nog zinvol is om met je onderneming verder te gaan.

Deze keuze is voor de meeste ondernemers moeilijk te maken, want hoe pak je een bedrijfsbeëindiging aan?  Deze situatie hoopt geen enkele ondernemer mee te maken, maar toch kan het iedereen overkomen.

Vragen die hierbij aan de orde komen zijn:

  • Kan ik mijn onderneming misschien nog verkopen?
  • Wat te doen met een nog doorlopende huurovereenkomst?
  • Wat te doen met het personeel dat op de loonlijst staat?
  • Wat gebeurt er met eventuele nog resterende schulden na verkoop of bij bedrijfsbeëindiging?

Dan wil je graag de hulp van iemand die samen met jou met een objectieve en realistische blik naar jou specifieke situatie kijkt. Welke stappen moet je als ondernemer zetten. Hoe gaat INretail dan te werk?

In een intakegesprek met de ondernemer wordt de situatie in kaart gebracht, waarbij met name de antwoorden op de hiervoor gestelde vragen beantwoord worden. Aan de hand van deze antwoorden kan vervolgens een stappenplan worden opgesteld.

Schuldsanering

Niet in alle gevallen kan INretail de ondernemer begeleiden bij een bedrijfsbeëindiging.

In zaken waar INretail de kennis niet voor in huis heeft, zoals bijvoorbeeld schuldsanering of faillissementsaanvraag, zal INretail ondernemers doorverwijzen naar instanties waar ondernemers terecht kunnen met hun problematiek. Of doorverwijzen naar organisaties waar INretail een samenwerking mee heeft.

Begin op tijd met een bedrijfsbeëindiging

Zit je ook in zwaar weer en overweeg je je  bedrijf te beëindigen? Vraag om een oriënterend gesprek de bedrijfsadviseurs van INretail via 088-9730600 / bedrijfsadvies@inretail.nl. Zij kijken graag op een onafhankelijke manier naar de mogelijkheden bij je onderneming.

Delen