Geen vraag te gek
088 973 06 00

In 6 stappen je winkel verkopen

Tijdig starten met stoppen is een must. Maar hoe pak je dit aan? Het 6-stappenplan van INretailĀ helpt je op weg.

Het verkopen van je onderneming is meer dan alleen een vraagprijs bepalen en onderhandelen om de juiste prijs voor je onderneming te krijgen. Naast het fiscale plaatje spelen er namelijk allerlei juridische zaken een rol bij een verkoop. Denk aan  de overdracht van het personeel en een nog doorlopende huurovereenkomst. Daarom is het belangrijk om een professional in te schakelen, die de retailmarkt goed kent en je ook kan begeleiden en adviseren bij alle aspecten die hierin een rol spelen.

Dit is het moment van loslaten

Voor elke ondernemer komt er een moment dat hij zijn bedrijf moet loslaten, ook voor jou. Als je jouw bedrijf wilt overdragen, dan komen er veel zaken op je af die je goed moet regelen. En niet te vergeten: Je bent helaas niet de enige die wilt stoppen. Jaarlijks komen er honderden winkellocaties voor de wonen-, mode-, schoenen- en sportdetailhandel vrij.

Het 6-stappenplan

Daarom is tijdig starten met stoppen is een must. Maar hoe pak je dit aan? Het 6-stappenplan van INretail helpt je op weg. Zorg ervoor dat je er sowieso 5 jaar voor uittrekt om alles te regelen. Bekijk ook de uitgebreide versie.

  1. Kies je stopmoment
  2. Bepaal de waarde van je bedrijf
  3. Maak je winkel verkoopklaar
  4. Ga de markt op
  5. Onderhandelingen, overnamecontracten
  6. De overdracht, neem afscheid

Vragen?

Neem hiervoor contact op met een van onze bedrijfsadviseurs via 088-9730600 / bedrijfsadvies@inretail.nl, of maak hier een afspraak voor de gratis inloop adviesdag. We helpen je graag op weg.

Delen