Kan iedereen in jouw winkel komen?

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

In juni is het programma MKB Toegankelijk in het leven geroepen. De ambitie is dat alle winkels en andere mkb-bedrijven toegankelijk worden voor iedereen. Is jouw winkel al toegankelijk voor iedereen?

Winkel verbouwen of omgooien

Heb jij plannen om de winkel te verbouwen of om de winkelinrichting om te gooien voor de uitverkoopperiode? Sta dan gelijk stil bij de toegankelijkheid van jouw winkel voor iedereen. Op de website van MKB Toegankelijk worden interessante verhalen en tips gedeeld over hoe het mkb haar winkels toegankelijker kan maken. Bijvoorbeeld het verhaal van Marieke Verhees van Bloemmarie. Een vriend met een rolstoel liet haar met andere ogen naar haar eigen winkel kijken. 

Subsidie 

In een aantal gemeenten en gebieden kun je als ondernemer zelf een beroep doen op een toegankelijkheidsfonds. Bekijk hier of jij ook gebruik kan maken van subsidie. 

MKB Toegankelijk 

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking: ze zijn slechtziend, blind, doof op hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking. "Maar een beperking is pas echt een belemmering als bedrijven er geen rekening mee houden", aldus directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Hoog tijd om bewustwording te creëren voor dit onderwerp. Dat vindt ook INretail: het is belangrijk dat iedereen zijn geld kan uitgeven in jouw winkel en dat niemand uitgezonderd kan genieten van de levendigheid en sociale factor van winkelstraten! 

Contactpersoon
Femke den Hartog
Femke den Hartog
Beleidsadviseur Europa, MVO
088 973 06 26

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Een van de vier

  Nieuws
  vrijdag, 10 augustus 2018
  Ik lees graag retail gerelateerde boeken. Die boeken koop ik altijd privé. Als ze mij hebben geboeid deel ik de strekking van de inhoud regelmatig in mijn columns, dat zal een enkeling niet zijn ontgaan.
  Bijl blogt: Een van de vier
 • open

  Column: van bouwput tot winkelparadijs!

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Terwijl ik ruim een uur te vroeg arriveer in het centrum van Utrecht, loop ik langs de gigantische bouwputten die de stad, waar ik jaren heb gewoond, er toch heel anders doen uitzien. Het is rommelig maar er is absoluut een stip op de horizon te zien.
  Column: van bouwput tot winkelparadijs!
 • open

  Column: het hete hangijzer

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Waar ik ook in het land kom, veel ondernemers hebben het. Maar komen er helaas te laat achter dát ze het hebben en moeten nu drastisch maatregelen treffen.
  Column: het hete hangijzer
 • open

  Nieuw stadion, nieuwe winkelmeters?

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Met de plannen voor een nieuw voetbalstadion voor Cambuur ligt er ook een plan voor een upgrade van het WTX-complex eromheen. Inclusief nieuwe winkelmeters voor retail en leisure. Dat laatste vindt INretail geen goed idee.
  Nieuw stadion, nieuwe winkelmeters?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen