Samenwerken om retailers te laten groeien

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Je wil extra of nieuwe collectie inkopen nu de feestdagen er weer aankomen. Het pand wordt te klein en je denkt eraan om uit te breiden. Misschien heb je komend seizoen wel extra personeel nodig. Het zijn herkenbare situaties voor retailers waar, in de meeste gevallen, financiering voor nodig is.

De juiste financiering kiezen… hoe? 

Helaas bieden banken niet altijd een snelle kredietverlening, die je in deze situaties wel nodig hebt. Aanvullend werkkapitaal kan hier een oplossing bieden, waardoor retailers kunnen groeien. Alternatieve (niet-bancaire) financiers kunnen op flexibele wijze kortlopend krediet verstrekken. Alleen... hoe weet je welke alternatieve financier het beste bij jouw situatie past? 

Onafhankelijk advies

Bedrijfsadviseurs kennen het diverse aanbod van alternatieve financieringsmogelijkheden in de markt en hebben een groot netwerk aan contacten. Door de onafhankelijke positie van bedrijfsadviseurs kunnen zij jou concreet advies geven over de mogelijkheden. Hierdoor kan jij een veilige en weloverwogen keuze maken voor een passende financiering. 

Alternatieve financiers

Rob Drost en Peter Wolfsen, bedrijfsadviseurs bij INretail, werken bijvoorbeeld samen met financier Spotcap. Spotcap is een online kredietverstrekker die flexibel, zakelijk krediet verstrekt tot €300.000 met een maximale looptijd van 15 maanden. De expertise en vooroplopende technologieën van Spotcap stellen ondernemers eenvoudig in staat om op korte termijn zakelijk krediet aan te vragen. 

Alternatieve financiering kun je ideaal gebruiken als aanvullend werkkapitaal naast je bancaire lening.

“Alternatieve financiering is nog niet breed bekend bij ondernemers. Dat is jammer, want je kunt het ideaal gebruiken als aanvullend werkkapitaal naast je bancaire lening. Met name in de retail hebben ondernemers regelmatig te maken met fluctuaties, waardoor het eenvoudig en snel aanvragen van zakelijk krediet essentieel kan zijn voor de groei van de onderneming!”, aldus, Albert van den Pol, accountmanager bij Spotcap.  
 

Ook Rob en Peter zien de toegevoegde waarde van alternatieve financiering voor ondernemers: ‘’Regelmatig komen wij in contact met ondernemers die behoefte hebben aan financiering op korte termijn. Bij de bank krijgen ze vaak ‘nee’ te horen. Op dat moment inventariseren wij de behoefte van de ondernemer en komen we samen tot een gepaste oplossing. Vaak blijkt Spotcap een geschikte  partij die in die behoefte kan voorzien. Ze kunnen binnen een werkdag duidelijkheid en een flexibele oplossing bieden. Zo hebben we recent nog een ondernemer kunnen helpen die een nieuwe collectie wilde opnemen en snel moest kunnen beslissen. Binnen één dag hadden we akkoord van Spotcap en kon de ondernemer de bestelling plaatsen!

Onlangs hebben we nog een ondernemer kunnen helpen aan een kortlopende financiering bij Spotcap. Daardoor kon hij wél snel beslissen en extra collectie inkopen. 

Wil jij ook avies over de juiste financiering? 

Financiering is voor veel ondernemers een complex en uitdagend onderwerp. Waar moet ik op letten? Wat is belangrijk en wat niet? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

                         

  Albert van den Pol              Rob Drost                   Peter Wolfsen
 

Tags
Contactpersoon
Rob Drost
Rob Drost
Bedrijfsadviseur
088 973 06 54

Recent nieuws

 • open

  Status cao-onderhandelingen

  Nieuws
  Vandaag, 23 mei 2018
  Op 18 mei onderhandelden werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op 4 juni is een volgende ronde gepland, waarbij INretail de leden vertegenwoordigt in de gesprekken met vakbonden De Unie, CNV en Vakbond AVV.
  Status cao-onderhandelingen
 • open

  Van emotie kun je niet eten

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Het valt niet te ontkennen. Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse schoenenbranche ronduit slecht. Met name voor de fysieke winkels. Toch verbaas ik mij over de paniekreacties, vooral van leverancierszijde.
  Van emotie kun je niet eten
 • open

  Paniekvoetbal brengt niets

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Nu de voetbalcompetities ten einde lopen, merk ik dat er vaak sprake is van een hoop ‘gedoe’. Met name in plaatsen en regio’s met betaalde voetbalclubs of op hoog niveau spelende amateurverenigingen die in het voorbije seizoen onder de maat hebben gepresteerd en daardoor zelfs degraderen.
  Paniekvoetbal brengt niets
 • open

  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

  Nieuws
  vrijdag, 18 mei 2018
  Door de inzet van technologie kan een klein project al snel een impactvolle beweging worden. Dankzij de technologische mogelijkheden ontstaat er in een hoog tempo een krachtige nieuwe economie, genaamd de afroep economie.
  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

Gerelateerd aan dit artikel

Delen