Samenwerken om retailers te laten groeien

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Je wil extra of nieuwe collectie inkopen nu de feestdagen er weer aankomen. Het pand wordt te klein en je denkt eraan om uit te breiden. Misschien heb je komend seizoen wel extra personeel nodig. Het zijn herkenbare situaties voor retailers waar, in de meeste gevallen, financiering voor nodig is.

De juiste financiering kiezen… hoe? 

Helaas bieden banken niet altijd een snelle kredietverlening, die je in deze situaties wel nodig hebt. Aanvullend werkkapitaal kan hier een oplossing bieden, waardoor retailers kunnen groeien. Alternatieve (niet-bancaire) financiers kunnen op flexibele wijze kortlopend krediet verstrekken. Alleen... hoe weet je welke alternatieve financier het beste bij jouw situatie past? 

Onafhankelijk advies

Bedrijfsadviseurs kennen het diverse aanbod van alternatieve financieringsmogelijkheden in de markt en hebben een groot netwerk aan contacten. Door de onafhankelijke positie van bedrijfsadviseurs kunnen zij jou concreet advies geven over de mogelijkheden. Hierdoor kan jij een veilige en weloverwogen keuze maken voor een passende financiering. 

Alternatieve financiers

Rob Drost en Peter Wolfsen, bedrijfsadviseurs bij INretail, werken bijvoorbeeld samen met financier Spotcap. Spotcap is een online kredietverstrekker die flexibel, zakelijk krediet verstrekt tot €300.000 met een maximale looptijd van 15 maanden. De expertise en vooroplopende technologieën van Spotcap stellen ondernemers eenvoudig in staat om op korte termijn zakelijk krediet aan te vragen. 

Alternatieve financiering kun je ideaal gebruiken als aanvullend werkkapitaal naast je bancaire lening.

“Alternatieve financiering is nog niet breed bekend bij ondernemers. Dat is jammer, want je kunt het ideaal gebruiken als aanvullend werkkapitaal naast je bancaire lening. Met name in de retail hebben ondernemers regelmatig te maken met fluctuaties, waardoor het eenvoudig en snel aanvragen van zakelijk krediet essentieel kan zijn voor de groei van de onderneming!”, aldus, Albert van den Pol, accountmanager bij Spotcap.  
 

Ook Rob en Peter zien de toegevoegde waarde van alternatieve financiering voor ondernemers: ‘’Regelmatig komen wij in contact met ondernemers die behoefte hebben aan financiering op korte termijn. Bij de bank krijgen ze vaak ‘nee’ te horen. Op dat moment inventariseren wij de behoefte van de ondernemer en komen we samen tot een gepaste oplossing. Vaak blijkt Spotcap een geschikte  partij die in die behoefte kan voorzien. Ze kunnen binnen een werkdag duidelijkheid en een flexibele oplossing bieden. Zo hebben we recent nog een ondernemer kunnen helpen die een nieuwe collectie wilde opnemen en snel moest kunnen beslissen. Binnen één dag hadden we akkoord van Spotcap en kon de ondernemer de bestelling plaatsen!

Onlangs hebben we nog een ondernemer kunnen helpen aan een kortlopende financiering bij Spotcap. Daardoor kon hij wél snel beslissen en extra collectie inkopen. 

Wil jij ook avies over de juiste financiering? 

Financiering is voor veel ondernemers een complex en uitdagend onderwerp. Waar moet ik op letten? Wat is belangrijk en wat niet? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

                         

  Albert van den Pol              Rob Drost                   Peter Wolfsen
 

Tags
Contactpersoon
Rob Drost
Rob Drost
Bedrijfsadviseur
088 973 06 00

Recent nieuws

 • open

  Profiteer van sfeer: 3 factoren die jouw winkel vooruit helpen

  Nieuws
  dinsdag, 14 november 2017
  December, de maand die in het teken staat van de vele feestdagen, gezelligheid en natuurlijk sfeer. Overal zijn straten en huizen rijk versierd en zoeken mensen elkaar op. Maar hoe zorg je ervoor dat ook jouw winkel sfeervol is en dat toevallige passanten nieuwsgierig worden, zonder dat je het assortiment tekort doet?
  Profiteer van sfeer: 3 factoren die jouw winkel vooruit helpen
 • open

  Samen kom je verder

  Nieuws
  woensdag, 8 november 2017
  Mijn collega’s en ik krijgen regelmatig de meest uitlopende vragen over collectieve oplossingen. Maar de laatste tijd krijgen wij steeds vaker dezelfde vraag gesteld vanuit ondernemers:
  Samen kom je verder
 • open

  Een dag speciaal voor jou!

  Nieuws
  woensdag, 8 november 2017
  In Nederland tellen we ruim 1,7 miljoen ondernemers. En daar ben jij er één van! We mogen er af en toe best even bij stilstaan dat jij en je collega-ondernemers Nederland een stukje mooier maken. Samen maken jullie steden, dorpen en buitgebieden aantrekkelijk en interessant.
  Een dag speciaal voor jou!
 • open

  Bijl Blogt: Zien we het niet meer?

  Nieuws
  vrijdag, 3 november 2017
  Er is altijd veel gedoe over de professionaliteit en betrokkenheid van mensen die werken op een winkelvloer. Een grote groep winkelbezoekers is vooringenomen. Ze zijn er vaak van overtuigd dat werken in een winkel voor ‘simpele zielen’ is.
  Bijl Blogt: Zien we het niet meer?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen