Geen vraag te gek
088 973 06 00

Wat als mijn medewerker door extreme weersomstandigheden niet op het werk kan komen?

Heel Nederland is wit van de sneeuw en de kou houdt de komende dagen ook wel aan. Dat zorgt voor veel overlast op de weg en in het openbaar vervoer.

Op de afdeling ondernemersservice zijn al veel vragen binnengekomen omtrent dit onderwerp. Daarom geven wij jou een aantal handvatten om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

Blijf goed met elkaar communiceren

Als de medewerker niet naar het werk kan komen doordat bijvoorbeeld de treinen niet rijden is dit heel vervelend. In deze situatie is de term goed werkgeverschap en goed werknemerschap van toepassing. In het kader hiervan dient de medewerker zo snel mogelijk contact op te nemen met de werkgever om te kijken wat voor hem of haar wel mogelijk is.

Zoek voortijdig naar een oplossing

Stel dat de medewerker altijd met het openbaar vervoer naar het werk komt en de treinen rijden niet meer in verband met de weersomstandigheden dan kunnen beide overleggen wat te doen. Zeker nu de winkels vaak vanwege de lockdown gesloten zijn en bijvoorbeeld ook de bezorging vertraging heeft, zou je de volgende opties in overweging kunnen nemen:

  • Is het mogelijk om te schuiven in het rooster?
  • Vraag de medewerker een verlof dag op wilt nemen.
  • Kan de medewerker met een andere collega meerijden?
  • Is er een andere vestiging waar de medewerker die dag aan de slag kan of is thuiswerken een optie?
Delen